≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hitno upozorenje MUP-a za vozače u Srbiji

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodaju da zbog sopstvene bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju vozači treba da prilagode brzinu kretanja vremenskim uslovima

  • 12
Auto-put Beograd - Zagreb Foto: Antonio Ahel/ATAImages

U Srbiji se u narednim danima očekuju veće snežne padavine, a iz MUP-a apeluju na vozače da adekvatno pripreme vozila za put i da obavezno koriste zimsku opremu.

- U uslovima kada su na putu sneg, led ili poledica, obavezno je korišćenje zimskih pneumatika, čija dubina šare ne sme biti manja od 4 milimetra, dok su na putevima van naselja obavezan deo zimske opreme i lanci za sneg ili drugi uređaji za povećanje trakcije -poručio je MUP.

Dodaju da zbog sopstvene bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju vozači treba da prilagode brzinu kretanja vremenskim uslovima, drže veće odstojanje i poštuju saobraćajne propise.

U Srbiji sutra ledeni dan, dnevna temperatura ispod nule

U Srbiji će sutra, prema prognozi Republičkog hidrometeorološog zavoda, biti ledeni dan, a dnevna temperatura u većini mesta biće ispod nula stepeni Celzijusa. Tokom dana oblačno, ujutru i pre podne mestimično slab sneg, posle podne prestanak padavina, a uveče i delimično razvedravanje.

Vetar slab i umeren, severni i severozapadni, posle podne na severu i istoku slab istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od minus 5 do minus 1, najviša dnevna od minus 3 do 1 stepen Clezijusa. U Beogradu sutra ledeni dan, ujutru slab do umeren mraz, a dnevna temperatura ispod nule.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    8. januar 2024 | 14:27

    Pao prvi sneg. 15 poginulih. Ko da je pao u Zambiji pa ne znaju šta ih snašlo.

  • Miki

    8. januar 2024 | 14:26

    Stvarno?treba da prilagode brzinu uslovima saobracaja jel?a sto pola njih voze sa letnjim gumama to nema veze!?izadjite malo na ulicu iz kafana, pecenjara i kafica i radite svoj posao

  • JO

    8. januar 2024 | 14:29

    Prijateljica me zove i traži da joj dam broj telefona nekog vulkanizera da ode i stavi zimske gume 🫣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA