Vreme čitanja: oko 1 min.

Uručena nagrada "Golub" biblioteke u Somboru: Dobitnica mlada spisateljica iz Novog Sada

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored same povelje, Olivera Marić je dobila priliku da joj „Makulatura desetice“ bude i štampana

  • 0

U predvečerje proslave jubileja, 165 godina postojanja i rada, Gradska biblioteka u Somboru „Karlo Bijelicki“ je ovenčala pobednika konkursa za nagradu „Golub“ za 2023. godinu, prenosi Dnevnik.rs.

To je Olivera Marić, mlada spisateljica iz Novog Sada, čija je zbirka priča „Makulatura desetice“, po mišljenju stručnog žirija, zaslužila da bude i štampana u ediciji „Golub“ koja se oslanja na tradiciju istoimenog književnog časopisa koji je izlazio u Somboru do Prvog svetskog rata.

Pored same povelje, Olivera Marić je dobila priliku da joj „Makulatura desetice“ bude i štampana, pošto je nagrada „Golub“ namenjena autorima mlađim od 30 godina čiji rukopisi do sada nisu objavljivani. Prilikom uručenja nagrade, direktorka somborske biblioteke Nataša Turkić je, uz čestitke, poručila ovogodišnjoj laureatkinji da sledećim delom učestvuje i na konkursu ustanove za objavljivanje drugog po redu autorskog dela, što je još jedan vid podrške GB „Karlo Bijelicki“ mladim autorima.

- Svako ko počinje da piše neminovno se zapita zašto ja to radim, ko bi uopšte želeo da čita ono što ja pišem, pa ovu nagradu, za koju su stručni ljudi mislili da zaslužujem, doživljavam kao podstrek za dalji rad, kao vetar u leđa – rekla je Olivera Marić, primajući nagradu, pojašnjavajući da se u slučaju „Makulature desetice“ radi o 11 priča, od kojih se njih 10 odnosi na Božije zapovesti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA