Vreme čitanja: oko 1 min.

Sutra će biti na sigurnom: Prebacivanje životinja sa Krčedinske ade usled povećanja vodostaja Dunava

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Inspekcija će izdati rešenje vlasniku za dalje postupanje sa ugroženim životinjama koje će sutra biti prebačene na sigurno

  • 1
Krčedinska ada Foto: MUP

Veterinarska inspekcija je preko komunalne inspekcije naložila izmeštanje svih životinja, kako sa privatnih, tako i sa državnih parcela Krčedinske ade zbog povećanog vodostaja Dunava.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede su saopštili da su zajedno sa Veterinarskom inspekcijom u prethodnom periodu pratili situaciju u kojoj su usled visokog vodostaja Dunava na Krčedinskoj adi, OpštinaInđija, ugrožene životinje koje se tamo slobodno drže.

Utvrđeno je da je u pitanju 97 krava, 40 teladi i 70 konja, te kako postojeća skela nije zadovoljavala uslove za bezbedno zbrinjavanje životinja i potencijalni transport bi doveo životinje u rizik, one do danas nisu izmeštene. Zahvaljujući saradnji Ministarstva poljoprivrede, JP "Vojvodinašume", Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstva unutrašnjih poslova pronađen je način zahvaljujući kojem će JP "Vojvodinašume" obezbediti i finansirati skelu od 28 tona pomoću koje će životinje na bezbedan način uz prisustvo Veterinastkih inspektora sutra biti prebačene.

Inspekcija će na osnovu Zakona o dobrobiti životinja i Zakona o veterinarstvu izdati rešenje vlasniku za dalje postupanje sa ugroženim životinjama koje će sutra biti prebačene na sigurno, zaključeno je u saopštenju Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede.

(Telegraf.rs)

Video: Dunav ih iznenadio dok su bezbrižno pasli: Konji i krave zarobljeni na Krčedinskoj Adi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    8. januar 2024 | 21:57

    Kad se digla frka rešili da nešto urade. 😥😥😥

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA