Vreme čitanja: oko 1 min.

Maja Gojković posetila zajednicu „Zemlja živih'' u naselju Čenej

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gojković se tokom posete Centru upoznala sa radom i rezultatima lečenja od svih oblika zavisnosti i razgovarala sa članovima o njihovom životu

  • 0
Maja Gojković Čenej

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković posetila je danas zajednicu „Zemlja živih'' u naselju Čenej koja u okviru Srpske pravoslavne crkve pruža pomoć u lečenju bolesti zavisnosti.

Kako je saopštio Kabinet potpredsednice vlade, Gojković je Centar za psiho-socijalnu rehabilitaciju i resocijalizaciju od bolesti zavisnosti posetila drugog dana Božića sa ciljem ohrabrenja i podrške onima koji su odlučili da se uključe u program rehabilitacije kako bi znali da nisu sami i da imaju i institucionalnu podršku u borbi koju vode.

Gojković se tokom posete Centru upoznala sa radom i rezultatima lečenja od svih oblika zavisnosti i razgovarala sa članovima o njihovom životu, kao i o iskušenjima savremenog sveta, ističući da je povratak istinskim vrednostima kao što su tradicija, porodica i kultura, pravi put za prevazilaženje svih iskušenja pa i izazova različitih bolesti zavisnosti.

Tokom posete Čeneju, Gojković je obišla biblioteku, stolarsku radionicu i objekte u okviru Centra, a aktivnosti koje su deo terapije Centra predstavio je koordinator projekta Andreja Jovanović.

Protojerej-stavrofor Branko Ćurčin, duhovnik Terapijskih zajednica „Zemlja živih“ zahvalio je ministarki Gojković na poseti i podršci koja je, kako je rekao, izuzetno važna za sve u zajednici, a posebno u prazničnim danima kako bi članovi znali da nisu ni sami niti odbačeni.

Gojković je Centar obišla sa predsednicom Kola srpskih sestara Eparhije bačke Mirjanom Šuljmanac Šećerov. Centar za psiho-socijalnu rehabilitaciju i resocijalizaciju obolelih od bolesti zavisnosti “Zemlja živih“ osnovan je 2005. godine pod okriljem Svetoarhangelskog manastira iz Kovilja, po blagoslovu episkopa Pravoslavne eparhije bačke Irineja.

(Telegraf.rs)

Video: Etnografski muzej obeležio svoj dan izložbom koju je otvorila Maja Gojković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA