Vreme čitanja: oko 2 min.

"Na državnim putevima jutros nema neprohodnih deonica": Vesić apelovao na vozače da koriste zimsku opremu

Ekipa Srbije

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je naglasio da je za poslednjih nešto više od 24 sata, posuto 3.600 tona soli

  • 1
Goran Vesić, grtalica Printskrin: TikTok/sicve011

Na državnim putevima u Srbiji jutros nema neprohodnih deonica, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i apelovao na sve vozače, a posebno kamiona, da na put ne kreću bez zimske opreme.

- Putari su u drugom stepenu pripravnosti. Angažovano je 1.332 putara na državnim putevima, kao i 319 mašina koje čiste sneg i posipaju so. Imamo 172 putne baze, od kojih 36 na auto-putevima - rekao je Vesić u gostovanju na televiziji.

On je naglasio da je za poslednjih nešto više od 24 sata, posuto 3.600 tona soli.

- Mi smo za ovu sezonu nabavili 87.200 tona soli i ostalo je još nešto više od 70.000 tona, što je više nego dovoljno kako bismo završili ovu zimsku sezonu - naveo je ministar.

Tokom jučerašnjeg dana, dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, u kojima je bilo nekoliko povređenih, a u dve nesreće na državnim putevima i dva smrtna ishoda.

Vesić je istakao i da su u svim nesrećama na autoputevima učestvovali kamioni, i da su osim u jednom slučaju svi vozili neprilagođenom brzinom i imali su letnje gume.

- To je nedopustivo. Molim sve vozače da bez preke potrebe ne kreću na put, a vozače kamiona posebno da ne kreću na put bez zimske opreme i vode računa o brzini - rekao je Vesić.

On je upozorio i da je nakon prestanka padavina koje se očekuju, zbog niskih temperatura moguća pojava leda na putevima.

- Prestaće padavine, ali zbog stvaranja leda koji je opasniji od snega, nastaviće se sa posipanjem soli - najajvio je Vesić.

Prema njegovim rečima, u Srbiji je trenutno na 19 deonica zabranjen kamionski saobraćaj.

- Podaci o zabrani saobraćanja kamiona ažuriraju se konstantno i mogu se naći na sajtu Ministarstva i ’Puteva Srbije’. Molim vozače kamiona da ne koriste te deonice, tamo se nalazi saobraćajna policija i kažnjavaćemo one koji zabranu prekšre - rekao je Vesić. On je zahvalio putarima na obavljenom poslu, koji će kako je dodao, nastaviti da rade sve dok ima padavina i leda na putevima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA