Vreme čitanja: oko 2 min.

Od ove godine u Bojniku besplatan vrtić za svu decu

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U bojničkoj Predškolskoj ustanovi "Đuka Dinić" boravi 220 dece raspoređenih u 16 grupa

  • 0
vrtić Foto: RINA

Od 1. januara u opštini Bojnik boravak dece u vrtiću je besplatan. To je samo jedna od mera pomoći roditeljima. U poslednjih pet godina u toj opštini na jugu zemlje sve više je porodica sa troje i četvoro dece, prenosi RTS.

Imali su priliku, ali nisu želeli da traže sreću u većem gradu. U Bojniku im je najlepše, mirno i sve je blizu, kažu Ivanovići. Miloš je vatrogasac, a Julija radi u trgovini. Svaki slobodan trenutak posvećuju sinovima, osmogodišnjem Viktoru i 4 godine mlađim blizancima Vasiliju i Vujadinu. Više članova, veći troškovi, zato je svaka pomoć dobrodošla.

- Ovaj potez opštine Bojnik je odličan jer smo vrtić do sada plaćali 4000 dinara, od ove godine je trebalo da bude 6000 dinara. S obzirom da je doneta odluka o besplatnom vrtiću taj novac ćemo uštedeti - kaže Miloš Ivanović iz Bojnika.

Julija Ivanović, Miloševa supruga dodaje da se živi u Bojniku: “Uslovi su sve bolji i bolji. Ima dosta porodica koje su se odlučile za treće i četvrto dete. Evo i mi planiramo još jedno dete ako Bog da."

U bojničkoj Predškolskoj ustanovi "Đuka Dinić" boravi 220 dece raspoređenih u 16 grupa. U renoviranom i dograđenom centralnom vrtiću od septembra imaće i jaslice.

- Otkad je doneta odluka da vrtić bude besplatan očekujemo veći broj dece, veću dolaznost dece u vrtić, veće interesovanje - navodi Ivana Janković, direktorka Predškolske ustanove "Đuka Dinić" Bojnik.

- Značiće veoma mnogo bez obzira da li je neki roditelj u radnom odnosu ili ne - smatra Dejan Arsić, roditelj.

U proteklih 10 godina u Pustoj reci natalitet ne opada. Godišnje se rađa stotinak dece. Iako je opštinski budžet skroman podrška roditeljstvu je prioritet. Otuda i odluka o besplatnom vrtiću.

- Svakom novorođenom detetu smo davali po 5000 dinara do sada. Međutim, sada želimo i tu da povećamo cifru negde u planu smo da to bude 20.000 dinara ili 25.000 dinara za ovu godinu- rekao je Nebojša Nenadović, predsednik Privremenog organa u Bojniku.

Uz ulaganja države i preko brojnih projekata stvaraju se bolji uslovi za život u Bojniku. To se vidi na svakom koraku. Uređuje se infrastruktura, a biće i novih radnih mesta u ovoj godini.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA