≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovde još nema sezonskog gripa, vakcinacija je i dalje moguća: Oglasio se lekar iz Pirota

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

„Dr Milan Jovanović Batut“ u prvoj nedelji januara prijavljeno je preko 8 i po hiljada slučajeva obolevanja sličnih gripu

  • 1
Vakcina, vakcinacija Foto: Tanjug/AP

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" u prvoj nedelji januara prijavljeno je preko 8 i po hiljada slučajeva obolevanja sličnih gripu, U Pirotu za sada nema prijavljenih slučajeva i sumnje na grip, kaže dr Miloš Stefanović iz Zavoda za javno zdravlje Pirot, pišu pirotskevesti.rs. 

Vakcinu protiv sezonskog gripa primila su 3.753 lica na teritoriji Pirotskoig okruga. Vakcinacija je još uvek u toku i svi oni koji nisu primili vakcinu a pripadaju nekoj od rizičnih kategorija mogu da se vakcinišu, kaže dr Stefanović.

Prema njegovim rečima povremeno se javljaju pacijenti sa simptomima i respiratornim tegobama sličnim gripu ali gripa u Pirotu još uvek nema.

Širenju virusa pogoduju okupljanja, proslave i putovanja koja su karakteristična za ovo doba godine. U svim okruzima u Srbiji beleži se porast broja obolelih od oboljenja sličnih gripu.

Na teritoriji Srbije registrovan je srednji intenzitet aktivnosti virusa gripa i regionalna geografska rasprostranjenost. Kako se navodi, najviše stope obolevanja beleže se u uzrasnim grupama do četiri godine i od pet do 14 godina.

(Telegraf.rs)

Video: Bajden primio Fajzerovu vakcinu protiv kovida

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukodlak

    15. januar 2024 | 12:56

    Kakva epidemija ? Dnevno se javlja po 1200 pacijenata ,za prvu nedelju ,a ostalo se zvizdi. Mislim da ministarka je zaboravila svoju Struku ,i da se utopila u politicki zivot.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA