Vreme čitanja: oko 2 min.

Najbolji valjevski đaci dobili zimovanje na poklon: Tokom sedam dana odmora od knjige imaće i školu skijanja

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nagrađeni su učenici koji su osvajali nagrade na okružnim i republičkim takmičenjima

  • 0
Bjelašnica, Sarajevo, Skijanje Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Najbolji valjevski đaci otputovali su u organizaciji Grada Valjeva na zimovanje na Divčibare. Ovo je druga zima za redom kako se učenicima izuzetnih postignuća omogućuje da odu na zimovanje o trošku grada. Za ovu meru Lokalnog akcionog plana grad je izdvojio 1,8 miliona dinara.

Pedeset učenika koji su u prethodnoj godini postigli izuzetne rezultate u školi i na brojnim takmičenjima otputovalo je na Divčibare gde će sedam dana o trošku grada imati besplatno zimovanje.

Ispraćaju učenika u ime grada Valjeva prisustvovao je Radojica Rstić predsednik Komisije za implementaciju LAP za decu.

"Po drugi put grad Valjevo preko Lokalnog plana akcije za decu organizuje besplatno zimovanje za najbolje učenike od šestog do osmog razreda svih sedam valjevskih osnovnih škola. To su učenici koji su osvojili nagrade na republičkim i okružnim takmičenjima iz raznih oblasti. Prema kriterijumima koje smo poslali školama, direktori su izabrali najbolje učenike koji ostvaruju pravo na osnovu tih kriterijuma i evo danas smo tu da ih ispratimo na našu najlepšu planinu Divčibare", rekao je Rstić, prenosi Vamedia.info.

"Grad Valjevo se potrudio da svim učenicima obezbedi besplatnu ski školu, tako da njih na Divčibarama očekuju instruktori sa kompletnom opremom. Mi samo možemo da im poželimo lepo druženje i dosta snega, a prema informacijama koje imamo iz RHMZ-a, sutra uveče se očekuju snežne padavine na Divčibarama, što je dobra vest za mališane. Verujem da će oni imati priliku da za sedam dana, koliko će boraviti na planini savladaju osnovnu obuku skijanja, a Grad Valjevo i ove godine, i siguran sam da će i narednih godina, posebnu pažnju posvetiti najboljim učenicima našeg grada, jer oni su naša budućnost. Ali ovo je i dodatna motivacija za njih, da u narednim godinama ostvare još bolje rezultate i da se bore za što bolje uspehe", naglasio je Rstić i pojasnio da je ove godine izabran hotel u samoj blizini staze kako se deca ne bi prehladila dok se vraćaju sa aktivnosti na snegu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA