Vreme čitanja: oko 2 min.

Novogodišnji "mikser" prava je atrakcija na Zlatiboru: 2 brata su vlasnici, a evo šta im je bio cilj

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sam dolazak Deda Mraza bio je neverovatan, jer je pred najmlađe došao sankama ukrašenim led trakama i to na telehenderu, pa je izgledalo kao da leti

  • 0
Ukrašeni mikser Foto Telegraf/B.I.

Svetleći kamion, o kome smo pisali u novogodišnjoj noći, još uvek krstari zlatiborskim drumovima, ukrašavali su ga mesec dana, a sada je prava atrakcija na putu, naručito u večernjim satima.

Kamion je u vlasništvu braće Nenada i Predraga iz Čajetine, a sam motiv ukrašavanja novogodišnjeg "miksera" je radost najmlađih stanovnika ove varošice.

Sve je deo novogodišnje zabave, kada se deci radnika zaposlenih u firmi dodeljuju paketići, a i sam dolazak Deda Mraza bio je neverovatan, jer je pred najmlađe došao sankama ukrašenim led trakama i to na telehenderu, pa je izgledalo kao da leti.

- Razmišljanje na temu ukrašavanja novogodišnjeg kamiona trajalo je nekoliko godina, ali sam svo vreme tražio dovoljno kreativnu i motivisanu, a tehnički potkovanu i pedantnu osobu, koja bi moju zamisao mogla sprovesti u delo. Na kraju sam i našao, a osoba za ovakav poduhvat, pokazao se i dokazao Dragoslav Janković iz Čajetine sa svojim saradnicima, a kamion smo odlučili da ukrasimo led trakama - priča Nenad Tomić, vlasnik kamiona.

Prve pripreme ukrašavanja miksera počele su još u maju, počevši od odabira traka, pa do razmišljanja kako ih postaviti na mikser. Realizovati čitavu misiju nije moglo ni brzo, ni lako.

- Morali smo da razmislimo i o potrošnji struje, ali najvažnije je bilo kako ih i na koji način postaviti na mikser, a da se ne ošteti farba na kamionu i da ne dođe do problema sa elektronikom. - objašnjava Tomić.

Dužina led traka, koje su koristili za ovu namenu je 360 metara, kao i 100 metara komunikacionog kabla.

Njihovo postavljanje na kamion trajalo je oko mesec dana, počevši krajem novembra, a trajalo je do par dana pred Novu godinu. Predvideli su vreme i za test vožnju pre prvog izlaska na ulicu.

- Kao pojava na putu izgleda vrlo ipresivno i izaziva zaista sjajne reakcija, naručito kod dece, koji su i bili motiv za ovo ukrašavanje. Veliki broj ljudi na ulici zaustavlja vozača da se fotografiše pored kamiona, a on naravno svima izlazi u susret. - dodao je Predrag Tomić.

I protekle godine Tomići su imali novogodišnji kamion, pa će se i narednih godina truditi da im ovo postane lepa tradicija, a mališanima njihova iznenađenja dragocena uspomena.

Kamion će još neki dan, do Svetog Jovana, u novogodišnjem ruhu krstariti ulicama Čajetine, Užica i Zlatibora, kao i magistralnim putem između ova tri naseljena mesta, a onda će se pridružiti ostalim "mikserima" u pogonu i nastaviti svakodnevni rad u Novoj godini.

(Telegraf.rs / B. I.)

Video: Jelena što zamisli - sprovede: I ove godine napravila magiju koja se vidi čim padne prvi mrak

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA