Vreme čitanja: oko 1 min.

Grad Kragujevac pozvao građane da vrate prirodne novogodišnje jelke: Danas u parku počinje sadnja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ideja je pokrenuta u javnom komunalnom preduzeću "Šumadija"

  • 0
Jelka u Bloku 23 Foto: Mateja Beljan

Proslavili smo sve Nove godine, vreme je da raskitimo novogodišnje jelke i da ih vratimo, naravno, u prirodu. Zato je Kragujevac formirao park novogodišnjih jelki, prenosi ucentar.rs.

Ideja je pokrenuta u javnom komunalnom preduzeću "Šumadija".

- Uoči novogodišnjih praznika, naši građani koji imaju velike dnevne boravke u stanovima i kućama, uglavnom se odlučuju da kupe jelke sa prirodnim busenom. Međutim, problem se javlja nakon završetka praznika jer te jelke nemaju gde da posade. Zato što se javio taj problem da nema da se posade jelke, javno komunalno preduzeće "Šumadija" Kragujevac je pokrenulo akciju u formiranju parka novogodišnjih jelki u Kragujevcu da bismo dali svoj doprinos očuvanju prirode i zaštiti životne sredine - rekla je Irena Veličković, iz JKP "Šumadija" Kragujevac.

Sadnja će biti na prostoru koji je opredelio Spomen park Kragujevački oktobar, to je prostor kod dva lava, odnosno starog vojničkog groblja.

Veličković savetuje građanima koji su kupili prirodne jelke sa busenom da ih ne postavljaju blizu grejnog tela.

- Uglavnom, građani koji se odluče da kupe jelke sa busenom, oni već imaju iskustva ranijih godina kako treba sačuvati jelke da bi opstale posle novogodišnjih praznika. Mi predlažemo da za one koji ne znaju, odnosno prilikom kupovine treba da bude jelka sa busenom, znači treba je postaviti u prostoriju gde je temperatura niža, a ne pored grejnih tela - rekla je Veličković.

Grad Kragujevac je podržao ovu akciju.

- Sadnja će biti organizovana u sredu 17. januara sa početkom u 12 časova i pozivam sve naše sugrađane koji poseduju jelke sa busenom da nam se pridruže i da zajedno sa nama jelke vrate prirodi - rekla je Veličković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA