Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo selo u Srbiji je najlepše na celom svetu: Posetioci ga opisuju sa samo dve reči

J. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog brojnih prednosti, Gostilje je ušlo u uži krug za prestižnu titulu

  • 1
Selo Gostilje Foto: RTS/printscreen

Mokra Gora je proglašena najlepšim selom na svetu, a za tu prestižnu titulu konkurisalo je i zlatiborsko Gostilje. Ispunilo je uslove za ulazak u uži krug, konkurencija je jaka, ali je, i bez te titule, Gostilje već ostvarilo najvažniji cilj – rast populacije.

Gostiljski vodopadi cele godine zadivljuju posetioce lepotom. Svako godišnje doba pruža drugačiji doživljaj, a oni koji su jednom doživeli huk vodopada, žele da ga ponovo i čuju i vide.

"Zaista nisam očekivala, prvi put sam ovde. Ostavilo je pozitivne utiske i na decu. Savršeno je. Sigurno ćemo doći na proleće i leto da vidimo kako je i u drugim vremenskim uslovima."

"Zanimljiv je ovaj vodopad, ja mislim da je najlepši", utisci su oduševljenih posetilaca, koji posebno ističu mostove i vodopad.

Zbog ovog prirodnog fenomena, ali pre svega gostoljubivih domaćina, Zlatiborci su odlučili da Gostilje kandiduju za titulu najlepšeg sela na svetu.

"Da pomenem da su putevi urađeni do samih gazdinstava. Drugo, veoma važno, komunalno javno preduzeće odnosi smeće na deponiju. Putna infrastruktura se održava i u letnjem i u zimskom periodu. Naravno, što je bitno, tu je i zdravstvena zaštita stanovništva, i najmlađih", ističe Miroslav Tucović, predsednik Mesne zajednice Gostilje.

"Selo Gostilje jedna valorizovana uređena destinacija, koja je primer dobre prakse, primer kako zajednička ulaganja privatna i javna mogu da dovedu do razvoja i unapređenja jednog turističkog mesta", navodi Vladimir Živanović direktor TO Zlatibor.

Zbog brojnih prednosti, Gostilje je ušlo u uži krug za prestižnu titulu. Ali i bez toga, ovo selo je za sve više mladih atraktivnije od urbanizovanog centra.

"S obzirom na to da je Zlatibor blizu, a znamo da na Zlatibor svi trče, smatram da je ipak bolja investicija doći ovde, par kilometara više i stvarno uživati u pravoj prirodi i svemu što je ovde sačuvano i očuvano od tog istog Zlatibora, koji svi kude da je izgrađen. Ovde je stvarno mir, tišina, odmor za dušu", naglašava Nikolina Vujović iz Užica.

Ne samo za odmor, Gostilje je postalo magnet i za mnoge bračne parove koji se doseljavaju iz urbanih sredina. To je uticalo na blagi rast populacije, a posebno ohrabruje sve veći broj dece koja se u njemu rađaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MK

    19. januar 2024 | 07:50

    Posetili Gostilje, nešto najlepše, vodopadi, šuma ... Ko jednom poseti Gostilje uvek mu se vraća ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA