Vreme čitanja: oko 1 min.

Hiljadu origami ždralova za ostvarenje 1 želje: Volonteri se okupili u sećanje na prijatelja, ali i da pomognu

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oni su figurice stavili na licitaciju

  • 1
Origami ždralovi Foto: Interkultura Beograd

Mladi volonteri iz udruženja Interkultura Srbija bili su vredni i napravili čak 1.000 origami ždralova, jer po verovanju ispuniće jednu želju. Njihova želja je da bar jedno dete ozdravi.

- Poklanjamo 1.000 origami ždralova za ostvarenje jedne želje. Stara japanska legenda kaže da će se onom ko napravi hiljadu ždralova ostvariti jedna želja - napisali su iz udruženja i stavili origami figurice na licitaciju kako bi sakupili novac za lečenje deteta.

- Volonteri Interkulture u Beogradu su se okupili po prvi put za akciju ovog tipa. Nas desetak u prethodna tri meseca tokom volonterakih sastanaka i okupljanja napravilo je hiljadu origami ždralova - rekla je jedna od članica udruženja za Telegraf.rs.

Oni su se okupili u sećanje na njihovog prijatelja koji je i sam bio volonter, ali i nažalost korisnik Budi human fondacije.

Volonteri iz ovog udruženja odlučili su da svoj trud stave na licitaciju u Fejsbuk grupi "Budi human - humanitarne licitacije", nadajući se da će biti ispunjena ta jedna želja i da će kojem bude isplaćen novac za lečenje imati uspeha.

- Svih hiljadu ždralova je iste veličine ali različitih boja - jednobojnih, šarenih, sa različitim dezenima. Mogu biti zanimljiva dekoracija za bilo koji prostor ako se zakače za konac da vise ili povežu na jednu nit. Mogu se koristiti za različite vrste igara, ili kao ukras i uspomena domu - dodaju volonteri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    18. januar 2024 | 17:27

    Као да је изненада слетело пролеће. Нека 1000 оригами ждралова буду пролеће оздрављења за неко дете у Србији.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA