≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jutro nakon masovnog trovanja Telegraf u Aleksincu: Fabrika zatvorena, na licu mesta policija i vatrogasci

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako se nezvanično saznaje, rukovodstvo firme bi danas trebalo da obrati povodom ovog događaja

  • 0
Aleksinac, fabrika Foto: D.K.

Jutro nakon masovnog trovanja radnika u Aleksincu fabrika je zatvorena, javlja reporter Telegrafa sa lica mesta.

Na licu mesta i dalje se nalaze vatrogasci, kao i patrola policije.

Kako se nezvanično saznaje, rukovodstvo firme bi danas trebalo da obrati povodom ovog događaja.

Podsetimo, sinoć je u Aleksincu u fabrici "Magna" došlo do velikog incidenta u kom je od isparenja lepka otrovano od 45 do 50 osoba.

"U prvom talasu smo imali 25 do 30 ljudi, dve žene sa težom kliničkom slikom su upućene u Niš, sada ide i treća Radnici dolaze i dalje, neki kod nas, neki idu u Hitnu pomioć, nismo ih brojali ali možemo reći da je dosada opservirano između 45 i 50 ljudi. Imaju simptome trovanja, kašlju, žale se na grebanje u grlu i gušenje. I dalje ih zbrinjavamo ali za sada, osim ovih triju žena, drugima nije bilo potrebno bolničko lečenje. Doduše, tu mogućnost ne možemo da isključimo jer nam se još javljaju novi slučajevi, to su ljudi koji su kasnije osetili simptome", saopštio je direktor aleksinačke bolnice Goran Vidić.

Ivan Mitrović, osnovni javni tužilac u Aleksincu saopštio je da su angažovane sve referentne ustanove te da će se uvidjaj obaviti čim dobiju informaciju da je ulazak u fabriku bezbedan.

- U fabrici Magna došlo je do trovanja102 radnika, dobili su zdravstvenu pomoć, troje je u Nišu u bolnici, jedna osoba u Aleksincu. Obavešten je Institut za javno zdravlje, Inspekcija rada i Sanitarna inspekcija te Institut 1. Maj. Fabriku smo zatvorili dok se ne obavi uvidjaj i ustanovi da je bezbedno u njoj raditi.biće obavljena neophodna merenja na prisustvo štetnih materija nakon okončanja uvidjaj i utvrdjivanja svih okolnosti odlučiće o o pokretanju krivičnog postupka protiv odgovornih - kazao je Mitrović.

Troje radnika aleksinačke firme "Magna" koji su se večeras otrovali hemijskim isparenjima prebačeno je na UKC u Nišu.

Prema prvim informacijama dve pacijentkinje (46) i (19) su u svesnom stanju i nisu životno ugrožene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA