Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo kada stiže zahlađenje: Kiša će prvo u ovim delovima Srbije preći u sneg, a temperatura će pasti na 0°C

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas 20 stepeni, sutra drastična promena

  • 1
Đorđe Đurić zima Foto: Tanjug/Rade Prelić, Mateja Beljan

Srbija je danas pod snažnim uticajem ciklona sa Jadrana, uz veoma izražena južna strujanja i veoma toplo vreme za ovo doba godine. Biće oblačno i veoma vetrovito, povremeno sa kišom i pljuskovima.

Duvaće jak, u košavskom području sa olujnim udarima jugoistočni vetar, dok se na planinama očekuje olujni jugozapadni vetar. Zbog fenskog efekta vetra očekuje se naglo otapanje snežnog pokrivača i u višim planinskim predelima.

Maksimalna temperatura biće od 14 do 20°C, u Beogradu do 18°C. Najtoplije će biti u Podrinju i u Kolubarskom okrugu, pa će tako Loznica i Valjevo sa 20°C biti najtopliji danas u Srbiji, pod uslovom da se ostvare prognoze. Ove temperature više su i za 15 stepeni od proseka za januar, s obzirom na to da je prosek za januar od 1 do 5°C.

I dok će u većem delu Srbije vreme u četvrtak biti nalik prolećnom, u Negotinskoj Krajini biće znatno hladnije i oblačno, ujutro uz uslove za ledenu kišu. Temperatura biće od 0 do 4°C.

U Srbiji u petak oblačno sa kišom. Ujutro i prepodne u severnim i zapadnim predelima Srbije i to prvo u Vojvodini, a poslepodne i uveče i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače zahlađenje i prelazak kiše u sneg, uz jak severozapadni vetar jutarnja temperatura biće od 4 do 10°C, potom u osetnijem padu i tokom dana biće od 0°C na severu do 14°C na jugu Srbije, potom i u tim predelima u padu na 0°C.

U Beogradu u petak ujutro oblačno sa kišom, koja će tokom dana uz jače zahlađenje preći u sneg, uz jak severozapadni vetar. Jutarnja temperatura 8°C, tokom dana u padu na 0°C.

U Srbiji za vikend hladno, na severu uz prestanak padavina, a u ostalim predelima još tokom subote sa snegom. Maksimalna temperatura od 0 do 5°C. Sledeće sedmice malo toplije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Kiki

    18. januar 2024 | 12:50

    Danas je u mom kraju 6stepeni. Mislim da smo i mi deo srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA