Vreme čitanja: oko 3 min.

Golgeteri velikog srca – Fondacija Mozzart donirala 4.060.000 dinara u superligi humanosti

A. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prvi deo sezone je završen, a najveći iznos za donaciju prikupljen je na samom startu. Fudbaler Crvene zvezde Žan Filip Kraso usmerio je 1.080.000 dinara za novi dom porodice Obradović iz Zubinog Potoka

  • 0

Od početka sezone svaki gol u domaćem prvenstvu vredi više, a igrači meseca usmeravaju fond u humanitarne svrhe. Žan Filip Kraso, Kristijan Belić, Gajas Zahid, Adem Ljajić i Bogdan Jocić redom su asistirali Fondaciji Mozzart, koja donira 10.000 dinara za svaki pogodak. Zahvaljujući raspucanim strelcima, ukupno je od starta šampionata izdvojeno 4.060.000 dinara.

Prvi deo sezone u Superligi humanosti je završen, a najveći iznos za donaciju prikupljen je na samom startu. Još letos je golgeter Crvene zvezde Žan Filip Kraso usmerio 1.080.000 dinara za novi dom porodice Obradović iz Zubinog Potoka, a tokom praznika su stigle sjajne vesti da se radovi privode kraju.

-Srećan sam što sam imao priliku da usrećim porodicu Obradović sa Kosova. Klub mi je ukazao na probleme koji su ih pratili kroz život, te sam bio upoznat sa njihovom situacijom. Kroz dobre rezultate na terenu sam dobio nagradu, a samim tim i priliku da pomognem nekome. Zadovoljan sam činjenicom da je novac otišao u prave ruke. Srce mi je puno kada vidim da sam obradovao porodicu koja nije imala krov nad glavom, a danas može da uživa u toplini svog doma. Nadam se da ćemo u narednom periodu pomoći svim ljudima koji imaju teške uslove za život - naglasio je Kraso.

Septembar je obeležio Kristijan Belić, koji je uz titulu najkorisnijeg igrača dobio priliku da svoj doprinos pruži i van terena, pa je humanitarni fond od 710.000 dinara usmerio za lečenje šesnaestogodišnjeg Sergeja Petkova koji boluje od teške bolesti spina bifida.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Fondacija Mozzart (@mozzartfondacija)

I u oktobru su superligaši bili raspucani, mreža se zatresla čak 76 puta, a za igrača meseca proglašen je fudbaler Partizana Gajas Zahid, koji je 760.000 dinara usmerio za lečenje petnaestogodišnjeg dečaka Miloša Cimeše.

Nekadašnji reprezentativac Adem Ljajić je zasluge za epitet igrača meseca pripisao celoj ekipi, ali je bio srećan što je on lično dobio priliku da izabere kome će uručiti ček u vrednosti od 670.000 dinara. Humanitarni fond iz novembra prosledio je na adresu Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama.

-Ovo je jedna lepa nagrada, a za nju su zaslužni moji saigrači. Bez njih ne bih mogao da je osvojim, a sigurno da mi je ovo podstrek da nastavim punom parom i priznanje opravdam na terenu. Bilo je lako odlučiti gde će biti usmerena sredstva. Mislim da su Udruženju za pomoć MNRO Tahir Taša Delić u ovom trenutku najpotrebnija. To sam odlučio u dogovoru s mojim ocem i porodicom. Ovo je divna akcija Fondacije Mozzart, ovakve stvari svima znače - rekao je Ljajić na uručenju donacije na Gradskom stadionu.

ZA HELENINO BOLJE SUTRA – SMS 228 NA 3800

Fondacija Mozzart Foto: Promo/ Touch N Touch

Najkorisniji igrač u decembru Bogdan Jočić odlučio je da novac iz humanitarnog mesečnog fonda usmeri devojčici kojoj je potrebno lečenje u inostranstvu. Golgeter Voždovca imao je emotivan susret na stadionu sa malom Helenom i njenom majkom, koja je izrazila neizmernu zahvalnost.

-Ovo je prelep gest koji će nam omogućiti put u inostranstvo na lečenje. Hvala Fondaciji Mozzart, Bogdanu Jočiću i svim fudbalerima koji su sjajnim igrama i golovima doprineli da se prikupi ova novčana pomoć. Još jednom pozivamo sve da pošalju poruku sadržine 228 na 3800 i pomognu nam u ovoj borbi - poručila je majka Zvezdana.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA