Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas osetno hladnije, kiša će preći u sneg: Temperatura od minus 1 do 14 stepeni

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekuje se da će kiša preći u sneg tokom prepodneva u Vojvodini, sredinom dana u zapadnoj Srbiji, po podne u centralnim i jugozapadnim krajevima, a krajem dana i tokom noći i u ostalim krajevima zemlje

  • 0
RHMZ VREMEnska PROGNOZA kiša nevreme hladno zima Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, uz osetno zahlađenje i prelazak kiše u sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Kako se navodi, očekuje se da će kiša preći u sneg tokom prepodneva u Vojvodini, sredinom dana u zapadnoj Srbiji, po podne u centralnim i jugozapadnim krajevima, a krajem dana i tokom noći i u ostalim krajevima zemlje, ali uz istovremeni prestanak na severu. Očekuje se i mestimično formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Vetar će biti umeren i jak. Jutarnja temperatura od 5 do 10 °C, na istoku zemlje oko 0 °C, tokom dana u osetnom padu i po podne će se kretati od -1 °C na severu do 14 °C na jugu. Uveče i tokom noći dalji pad temperature u svim predelima.

U Beogradu se očekuje oblačno vreme, uz osetno zahlađenje, povremeno sa kišom koja će posle podne preći u sneg. Očekuje se i stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Vetar umeren, kratkotrajno i jak severozapadni. Jutarnja temperatura oko 10 °C, tokom dana u osetnom padu i posle podne će se kretati oko 3 °C. Tokom noći prestanak padavina uz dalji pad temperature.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u subotu će na severu Srbije doći do razvedravanja. U ostalim krajevima očekuje se oblačno vreme sa snegom, uz stvaranje, odnosno povećanje snežnog pokrivača. Ujutru i pre podne se prestanak snega očekuje u zapadnim i centralnim, a uveče i noću i u ostalim predelima Srbije, uz postepeno smanjenje oblačnosti. Vetar će biti u slabljenju. U nedelju ujutru slab mraz, tokom dana pretežno sunčano vreme, na jugu uz malu oblačnost, ali hladno.

Početkom sledeće nedelje uglavnom suvo i toplije, dok se ponegde slaba kratkotrajna kiša očekuje sredinom naredne sedmice.

(Telegraf.rs)

Video: Dok zima vlada prestonicom u beogradskom Zoo vrtu caruje ljubav: Spremite se za prolećni bejbi bom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA