Vreme čitanja: oko 2 min.

Gradi se novi vrtić u Gornjem Milanovcu: Moći će da primi 250 dece i više neće biti dugačka lista čekanja

N. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik opštine rekao je da će radovi biti gotovi do kraja godine, možda malo ranije

  • 0
Gornji Milanovac, vrtić Foto: Rina

Kao jedna od najrazvienij opština u Moravičkom okrugu, sa jakom privredom i privrednicima Gornji Milanovac može se pohvaliti činjenicom da iz njega trbuhom za kruhom odlazi mali broj ljudi. Sve je više novorođenih stanovnika, stoga se javila i potreba za proširenjem kapaciteta u Predškolskoj ustanovi. U prisustvu ministra državne uprave i lokalne samouprave Aleksandra Martinovića položen je kamen temeljac za izgradnju novog objekta Predškolske ustanove "Sunce" u Gornjem Milanovcu.

- Ovo je veoma važna investicija za Gornji Milanovac, 250 dece moći će da se smesti u ovaj objekat što praktično znači da ova opština više neće imati te famozne liste čekanja za upis dece u vrtić. To je na tragu one politike koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i celokupna Vlada RS a to je da investiramo u decu jer se to pokazalo kao najsigurnija i najbolja investicija. Što budemo imali više dece imaćemo sigurniju budućnost za našu državu i naš narod - kazao je Martinović za RINU.

On je dodao da će sam objekat biti izgrađen po najsavremenijim standardima, od najsavremenije kuhinje, sobe za smeštaj dece, vešernice, grejanja. Deca će imati najbolje moguće uslove za boravak, igru, zabavu i učenje.

- Ovo mi je treći put da sam u Gornjem Milanovcu, to znači da Vlada RS i te kako prepoznaje značaj ne samo Gornjeg Milanovca već i celog Moravičkog okruga i mi ćemo nastaviti i dalje tu dobru saradnju sa ulaganjima, sa svakomo vrstom pomoći i zajedničkog rada sa svim opštinama i gradovima na teritoriji Moravičkog upravnog okruga”, istakao je Martinović.

Predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević, rekao je da opština radi velika dva projekta iz sopstvenih sredstava.

- To su zatvoren bazen sa kompletnom rekonstrukcijom otvorenih bazena i plaža, i za nas još značajniji projekat je dečji vrtić kapaciteta 250 dece, vrednosti blizu 501 milion dinara. Pored dečjeg vrtića biće i igrališta i veliki parking. Kada završimo ovaj objekat krenućemo u rekonstrukciju postojećeg, jer je on dugo godina spreman za to, ali nismo mogli da ulazimo u to dok ne izgradimo nove kapacitete. Totalo ćemo izbrisati listu čekanja, 150 dece je bilo na lista - kazao je Kovačević.

Predsednik opštine rekao je da će radovi biti gotovi do kraja godine, možda malo ranije. Ukoliko vreme bude poslužilo biće sve u roku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA