Vreme čitanja: oko 1 min.

U dečjem dispanzeru u Subotici pregledi dece kod izabranog lekara obavljaće se putem zakazivanja

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od ponedeljka, 22. januara, Dečji dispanzer u Subotici menja režim rada koji zahteva od roditelja da izaberu lekara kod koga će voditi svoje dete na pregled u zakazanom terminu.

  • 0
Dete u bolnici, doktor, lekar, laptop Foto-montaža: Shutterstock

Od sledeće nedelje, u Dečjem dispanzeru u Subotici pregledi dece obavljaće se kod izabranog lekara u terminu zakazanom posredstvom kol centra u IZIS sistemu.

"To znači da se ukidaju 'zdrava' i 'bolesna zona', odnosno da sva deca, bez obzira na uzrast i da li na osnovu toga pripadaju Dečjem ili Školskom dispanzeru, treba da imaju svog izabranog lekara i da uvek idu kod njega na pregled. Zbog toga je potrebno da se roditelji opredele za izabranog doktora koji će u narednom periodu da leči njihovo dete”, najavila je dr Josipa Krajninger Parčetić, pedijatar u Dečjem dispanzeru u Subotici, prenosi RTV.

Zakazivanje pregleda detata kod izabranog lekara u Dečjem dispanzeru u Subotici obavljaće se preko kol centra na broj telefona 011/362 0000.

“Od februara planiramo vraćanje u IZIS sistem zakazivanja pregleda. Zbog toga je važno da svaki roditelj izabere lekara za svoje dete. Na taj način će kod njega moći da zakazuje preglede. Deca koja imaju zakazan termin, uz hitne slučajeve, imaju prioritet pregleda”, objašnjava dr Josipa Krjaninger Parčetić, pedijatar u Dečjem dispanzeru u Subotici.

U Dečjem dispanzeru u Subotici tvrde da je lečenje dece od strane izabranog lekara u zakazanom terminu ranije davalo dobre rezultate te očekuju da će mališani blagovremeno dobijati potrebnu zdravstvenu pomoć.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA