Vreme čitanja: oko 2 min.

Sledeće sedmice toplije! Ali... Ovi dani doneće kišu i sneg, čak i jednu pojavu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Maksimalna temperatura sledeće sedmice tokom pojedinih dana i iznad 10°C

  • 0
Vreme, led, ledena kiša Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ove večeri u većem delu Srbije i u Beogradu je vedro, samo je još na jugu oblačnije, ali se razvedravanje tokom noći očekuje i u ovim predelima. Trenutne temperature kreću se od -7 do -1°C, u Beogradu je -2°C. Zlatibor meri -8°C, a Kopaonik -10°C.

Pred nama je vedra, ali i veoma hladna, uz umeren do jak mraz. U prilog veoma hladnoj noći ići će noć bez oblaka, pa će i izračivanje biti izraženo.

Jutarnja temperatura u nedelju ujutro biće u većem delu Srbije od -10 do -5°C, a najhladnije biće u zapadnim, centralnim i jugoistočnim predelima. Lokalno se očekuje i hladnije, na višim planinama i do -15°C.

Drugog dana vikenda tokom dana biće pretežno sunčano i malo toplije, ali i dalje prohladno za ovo doba godine. Maksimalna temperatura biće od 0 do 6°C, u Beogradu do 3°C.

Sličnjo vreme očekuje se i u ponedeljak. Dakle, ujutro vedro, uz umeren do jak mraz, a tokom dana sunčano i toplije. Ujutro će biti do -10°C, lokalno i niže, tokom dana toplije, maksimalna temperatura od 4 do 10°C, u Beogradu do 8°C.

Inače, u naredna dva dana tokom dana očekuje se otapanje i smanjenje snežnog pokrivača, jer će tokom dana temperature biti u plusu. S obzirom na to da će tokom večeri, noći i jutra biti jačeg mraza, očekuje se poledica.

Iako se u naredna dva dana noći i ujutro u većem delu Srbije očekuju niske temperature, tokom dana biće ugodnije vreme, a u prilog tome ići će i sunčano vreme, tako da će biti idealno za boravak na otvorenom, kako u nizijama, tako i na planinama.

Iako će ujutro i noći biti vrlo hladno, maksimalne temperature tokom dana biće oko normalnih vrednosti.

U noći između ponedeljka i utorka očekuje se naoblačenje, a utorak će doneti i slabe padavine.

U utorak ujutro u većini predela mraz, ali znatno slabiji u odnosu na prethodne dane. Tokom dana se očekuje slabe padavine, u visu slabe kiše, susnežice i snega, a ponegde će biti uslova i za ledenu kišu, odnosno kišu koja će se lediti pri tlu.

Maksimalna temperatura biće od 3 do 9°C, u Beogradu do 7°C.

Slično vreme očekuje se i u sredu.

U četvrtak se očekuje toplije, ponegde sa kišom. Maksimalna temperatura biće iznad 10°C.

Petak će doneti prolazno naoblačenje sa slabim padavinama, a i temperatura će biti u blagom padu.

Prema trenutnim prognozama sledećeg vikenda promenljivo oblačno, u subotu uz uslove za padavine, a maksimalna temperatura biće u većem delu Srbije od 5 do 10°C.

Iako se sledeće sedmice u Srbiji povremeno očekuju padavine, one neće biti značajnije, niti u nekim većim i obilnim količanama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA