≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ispituje se još jedan slučaj akušerskog nasilja: Porodilja u Vranju prijavila lekare koji su je porađali

Ekipa Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Porođaj je obavljen 16. januara a porodilja je slučaj policiji prijavila 20. januara.

  • 12
Zdravstveni centar Vranje Foto S.Tasić

Porodilja S.J. iz Vranja prijavila je policiji i doktora Z.A., ginekologa u Zdravstvenom centru Vranje, potvrđeno je iz tužilaštva u Vranju.

Takođe, porodilja je policiji prijavila i doktorku N.A., takođe ginekologa u vranjskom porodilištu.

Na osnovu prijave, oštećena porodilja tvrdi da su prilikom porođaja lekari postupili neprofesionalno, da su tokom porođaja vikali na oštećenu, da doktor nije želeo da je porodi carskim rezom, već je insistirao na porođaju prirodnim putem, kao i da su nakon toga koristili vakuum, te da je najverovatnije takav način porođaja imao posledice po dete.

Naloženo je da se uzme detaljna izjava od oštećene porodilje, da se utvrdi ko je bio prisutan tokom porođaja, da se uzme medicinska dokumentacija, da oštećena odvede dete na pregled kod lekara specijalista po uputu koji je već dobila i da se nakon toga pribavi potrebna medicinska dokumentacija i izvrši naknadna konsultacija sa tužiocem u pogledu utvrđivanja krivičnog dela.

Inače, porođaj je obavljen 16., a porodilja je slučaj policiji prijavila 20. januara.

(Telegraf.rs / S.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snezana

    22. januar 2024 | 10:16

    Nama neprijatelji ne trebaju.

  • Dragan

    22. januar 2024 | 10:23

    Na žalost, većina smo prošli to (mislim na naše žene) i ako ne daješ, poklone, plaćaš pre porodjaja, jadne te žene posle jer ih neće ni obilaziti koliko treba niti pridavati pažnje… Ja se vodim samo jednim, gleda to ONAJ odozgo sve…

  • Nenad

    22. januar 2024 | 10:27

    Zdravstvo je pored Sudstva rak rana ovog drustva.Svaka cast pojedincima ali vecina se ponasa neprofesionalno jer kad odete u bolnicu ako nemate vezu ili ne date nesto niko vas ne vidi.Uvek sebi kazem nedaj boze da padnem u njihove ruke.Nazalost ali je tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA