Vreme čitanja: oko 3 min.

"Na licitaciju stavljam sinove i sebe, šta god da je u pitanju": Dalibor sa Voždovca oduševio sve ovom objavom

Vreme čitanja: oko 3 min.

Za Telegraf.rs Dalibor je objasnio zašto se odlučio na ovu vrstu ponude za licitaciju i kako je na to ragovala Milanova porodica

  • 5
Dalibor Mladenović Foto: Privatna arhiva

Dalibor Mladenović sa Voždovca primer je pravog prijatelja, oca i humanitarca, koji je svojom objavom za pomoć školskom drugu Milanu Đukanoviću, kojem je neophodna transplatacija bubrega, osvojio srca i simpatije nezapamćenog broja ljudi. Zajedno sa sinovima Davidom i Kristijanom, on je na humanitarnim licitacijama ponudio obavljanje fizičkih poslova što je naišlo na neviđen odjek, pohvale i poruke podrške.

On za Telegraf.rs otkriva šta ga je podstaklo na ovaj viteški čin, ali i kako se "bori" sa porukama koje ne prestaju da stižu.

- Ovom prilikom za mog školskog druga na licitaciju stavljam moja dva sina i sebe. Šta god vam je potrebno od fizičkih poslova mi to možemo da uradimo. Kopamo, nosimo, cepamo drva, čupamo korov, kosimo, čistimo, vozimo. Sve što je zakonom dozvoljeno mi smo spremni da uradimo za vas kako bi moj prijatelj Milan Đukanović opet imao normalan život. Za Milana iz Beograda dolazimo gde god da nas pozovete (pijemo samo vodu, tako da smo "jeftini za održavanje"). Početna cena je 1.000 dinara. Licitacija se završava 23.01 u 12 časova - glasi Daliborova objava.

Za Telegraf.rs Dalibor je objasnio zašto se odlučio na ovu vrstu ponude za licitaciju i kako je na to reagovala Milanova porodica.

- Moji sinovi i ja uvek gledamo da pomognemo kad god možemo. Da pretvorimo ono što mi možemo da uradimo u nešto plemenito - ističe Dalibor.

Sinovi David i Kristijan, kako dodaje, naučeni su da budu vredni i humani pa ih je o svojoj objavi samo obavestio.

- Oni su uvek za to. Samo sam im javio da znaju da ću to da objavim. Naučeni su da budu vredni - dodaje.

Posle objave sa Milanom se, kako kaže, nije čuo, ali je video da je njegova porodica veoma emotivno reagovala.

- Posle ovoga se nisam čuo sa Milanom, ali vidim da njegova porodica reaguje baš emotivno. Novac obično uplaćujemo koliko možemo u tom trenutku, a kad dođe do toga da ne možemo da uplatimo kao sada, proizašla je ideja da uradimo nešto drugačije. Ja stalno gledam šta sve može da se izlicitira, ali pogodila me ta priča za Milana, jer ja nisam znao uopšte da je u takvom stanju. Osim njega najviše me u ovoj grupi pogađaju mala deca - ističe Dalibor.

Kao jedan od retkih koji je ponudio svoje vreme, trud i napor u humanitarne svrhe, zajedno sa sinovima koje odgaja u istom maniru, Dalibor ističe da nije očekivao da će naići na ovakve reakcije.

- Ne znam ni ja koliko sam dobio zahteva za prijateljstvo. Nisam očekivao da će sve ovako da ispadne, ali mi je veoma drago - zaključio je.

Pomozimo Milanu 

Kod Daliborovog prijatelja Milana su sistematskim pregledom 2014. godine uočeni prvi simptomi hronične bubrežne insuficijencije (Dg. N18.5 Morbus renalis chronicus). Biopsija bubrega ukazala je na nefropatiju.

Terapije koje su primenjivane do 2019. godine nisu dale željene rezultate a 2020. godine došlo je do progresije bolesti i komplikacija u vidu vaskularnog pristupa (tromboze AVF) zbog čega je odlučeno da se prevede na lečenje peritoneumskom dijalizom.

Jedinu nadu u ozdravljenje Milan ima u transplantaciju bubrega na klinici u Belorusiji ali ovaj vid lečenja zahteva značajna finansijska sredstva koja porodica nije u stanju da obezbedi, pa se mole svi ljudi dobre volje da pomognu svojim donacijama kako bi transplantacija bila obavljena u najkraćem roku.

Sredstva su potrebna za transplantaciju bubrega, specijalističke preglede, kao i za putne troškove.

Milanu možete pomoći slanjem SMS poruke sa brojem 1611 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-6000001811381-40

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001812407-66

IBAN:

RS35160600000181240766

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Serbian lion

    25. januar 2024 | 21:03

    Dobro čini i dobru se nadaj, respekt momci....

  • Невена

    25. januar 2024 | 21:04

    Овакви чланци враћају вјеру у добре људе и пријатеље...

  • Vladimir

    25. januar 2024 | 21:44

    Bravooo 👏👏👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA