Vreme čitanja: oko 1 min.

Na poligonima u Kraljevu obuka za terensku vožnju u mirovnim operacijama

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na obuci su oficiri, podoficiri i civilna lica koji će u misijama biti angažovani na pozicijama vozača, štabnih oficira i vojnih posmat

  • 1
Obuka za terensku vožnju u mirovnim operacijama Foto: mod.gov.rs

Na poligonima Bataljona za obuku saobraćajne službe u Kraljevu i okolini u toku je realizacija dopunske obuke pripadnika Vojske Srbije za upravljanje terenskim motornim vozilima u mirovnim operacijama.

Na obuci su oficiri, podoficiri i civilna lica koji će u misijama biti angažovani na pozicijama vozača, štabnih oficira i vojnih posmatrača, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U prvom delu osposobljavanja, prošli su teorijsku i obuku u vožnji na javnim putevima, a sada na specijalizovanom poligonu „Beranovac“, koji je izgrađen po standardima Ujedinjenih nacija i na osnovu iskustava pripadnika Vojske Srbije iz mirovnih operacija, realizuju najzahtevniji deo obuke – upravljanje vozilom u terenskim uslovima.

Cilj je da steknu dodatna znanja i veštine za sigurno i bezbedno upravljanje terenskim vozilima na teško prohodnom terenu, te da se obuče za njihovo održavanje i otklanjanje mogućih kvarova, što će im biti od velikog značaja prilikom realizacije zadataka u zoni operacije.

Dopunska obuka u vožnji terenskih motornih vozila obavezan je deo sveobuhvatnih priprema štabnih oficira, vojnih posmatrača i vojnih vozača, budući da će oni,zbog prirode zadataka koje izvršavaju u misijama, često biti u prilici da motornim vozilima upravljaju van uređenih putnih komunikacija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA