Vreme čitanja: oko 1 min.

Klinički centar Vojvodine otvara dnevnu bolnicu Klinike za medicinsku rehabilitaciju na Mišeluku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cilj je da se u relativno kratkom vremenskom period sprovede brža dijagnostika

  • 0
Klihttps://xdn.tf.rs//2020/04/02/tan2020-3-19105915940-300x250.jpgnički centar Vojvodine, KORONA VIRUS VOJVODINA Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U prostorijama bolnice na Mišeluku u četvrtak je otvorena Dnevna bolnica Klinike za medicinsku rehabilitaciju, KCV pod nazivom - Dnevna bolnica za dijagnostiku i rehabilitaciju pacijenata samišićno- skeletnim oboljenjima.

S obzirom na višestruko povećanje broja pacijenata na godišnjem nivou koji zahtevaju detaljnije praćenje, kao i multimodalni tretman, ukazala se potreba za povećanjem prostornih kapaciteta, kao i nabavkom opreme za pružanje usluga velikom broju pacijentata sa hroničnim oboljenjima mišićno- skeletnog sistema.

Rast broja bolesnika u dnevnoj bolnici ukazuje na veliku opravdanost i potrebu za većim prostornim kapacitetima, nabavkom nove opreme, kao i edukacijom mladih lekara koja se kontinunirano sprovodi.

Cilj je da se u relativno kratkom vremenskom period sprovede brža dijagnostika (radiološka dijagnostika- dijagnostički ultrazvuk mišićno- skeletnog sistema, kvantitativno-senzorno testiranje pacijenata, laboratorijska obrada) i rehabilitacioni tretman u jednom prostoru.

Novootvorena Dnevna bolnica za dijagnostiku i rehabilitaciju pacijenata sa mišićno- skeletnim oboljenjima KCV u prostorijama bolnice na Mišeluku će biti u mogućnosti da obuhvati dvostruko veći broj pacijenata, što znači da će kapacitet bolnice na dnevnom nivou biti 50 pacijenata.

Klinički centar Vojvodine u prethodnom periodu u prostorijama bolnice na Mišeluku otvorio JE Odsek za mentalno zdravlje u zajednici, Centar za palijativno zbrinjavanje, Dnevna bolnica Klinike za urologiju (terapija LHRH agonistima, BCG terapija i redovne promene urinarnih katetera), a od danas i Dnevna bolnica za dijagnostiku i rehabilitaciju pacijenata sa mišićno- skeletnim oboljenjima.

Zbog rekonstrukcije objekata KCV, u prostorije bolnice na Mišeluku trenutno su preseljene Klinika za otorinolaringologiju i hirurgiju glave i vrata, Klinika za oftalmologiju, Centar za hemodijalizu Klinike za nefrologiju i kliničku imunologiju KCV. Pored navedenog u prostorijama bolnice na Mišeluku svim pacijentima je dostupna radiološka i laboratorijska dijagnostika, navode iz KCV-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA