Vreme čitanja: oko 1 min.

U toku obuka vojnika kopnenih jedinica decembarske klase

K. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vojnici su u ovu jedinicu raspoređeni nakon završetka osnovne obuke, kako bi u skladu sa svojim specijalnostima bili osposobljeni za obavljanje vojničkih dužnosti za koje su regrutovani.

  • 1
Obuka rezervni sastav Vojske Srbije Foto: Tanjug/MO VS

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu u toku je obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije ''decembar 2023'' iz rodova pešadije, artiljerije i oklopnih jedinica, saopšteno je večeras iz Ministarstva odbrane.

Vojnici su u ovu jedinicu raspoređeni nakon završetka osnovne obuke, kako bi u skladu sa svojim specijalnostima bili osposobljeni za obavljanje vojničkih dužnosti za koje su regrutovani.

Težište je na osposobljavanju za borbenu upotrebu naoružanja roda i uvežbavanju taktičkih radnji u napadu i odbrani.

Obuka se izvodi u posebno opremljenim kabinetima i na poligonima u kasarni „Pavle Jurišić Šturm“, koji vojnicima pružaju odlične uslove za sticanje znanja i veština o upotrebi borbenih sredstava, njihovom opsluživanju i osnovnom održavanju.

Vojnike u nastavku očekuju kompleksniji sadržaji obučavanja na terenu i programska gađanja iz naoružanja roda, a potom i provera osposobljenosti za izvršavanje vojničkih zadataka, čime će faza specijalističke obuke biti završena.

Poslednja tri meseca služenja vojnog roka vojnici će provesti na kolektivnoj obuci u jedinicama Kopnene vojske, u kojima će biti aktivno uključeni u realizaciju svakodnevnih zadataka, a oni koji žele da stanu u stroj profesionalnih pripadnika Vojske Srbije mogu se za to već sada prijaviti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darosava

    27. januar 2024 | 00:20

    Da se zna, ovo su oni koji služe profesionalno za novac a ne za otadžbinu. Do god budu dobijali plate za igranje i glumu vojnika biće tu, ali ako ne daj bože zaprašti biće bežite noge posr.. vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA