Vreme čitanja: oko 1 min.

Delegacija Ministarstva zdravlja Rusije u poseti Srbiji: Uspešna saradnja biće potvrđena memorandumom

Ekipa Srbije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Delegacije ministarstava zdravlja Ruske Federacije i Srbije, predvođeni ministrima, sutra će održati zajednički sastanak u Palati Srbija

  • 1
Delegacija ruskog Ministarstva  zdravlja stigla u Beograd Foto: Ministarstvo zdravlja

Delegacija Ministarstva zdravlja Ruske Federacije predvođena ministrom Mihailom Muraškom, stigla je danas u dvodnevnu posetu Beogradu. Kolegama iz Rusije domaćin će biti Ministarstvo zdravlja Republike Srbije na čelu sa ministarkom Danicom Grujičić.

Posle dočeka na beogradskom aerodromu, ministri su posetili Spomen-park i položili cveće na Spomenik oslobodiocima Beograda.

Delegacije ministarstava zdravlja Ruske Federacije i Srbije, predvođeni ministrima, sutra će održati zajednički sastanak u Palati Srbija kome će prisustvovati i ambasador Rusije u Beogradu, Aleksandar Bocan-Harčenko, kao i direktori najvažnijih zdravstvenih ustanova glavnog grada.

Posle sastanka biće potpisan Memorandum o saradnji ministarstava zdravlja Republike Srbije i Ruske Federacije, čime će i na ovaj način biti potvrđena uspešna saradnja dva zdravstvena sistema.

Ministar Muraško će se tokom posete Beogradu sresti i sa predsednicom Vlade Republike Srbije, Anom Brnabić.

Delagacija Ruske Federacije i eminentni stručnjaci iz različitih medicinskih oblasti, u nastavku posete obići će Univerzitetski klinički centar Srbije, Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", Institut za onkologiju i radiologiju Srbije, Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova i Agenciju za lekove i medicinska sredstva.

Delegacija Ministarstva zdravlja Ruske Federacije će svoju posetu Srbiji završiti obilaskom Hrama Svetog Save.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovan

    28. januar 2024 | 19:37

    Bravo ministarka, mi smo jedina slobodna zemlja koja ima hrabrosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA