Vreme čitanja: oko 1 min.

Delegacija Ministarstva zdravlja Rusije posetila "Dedinje": Razmena tehnologija lečenja i otkrića

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pre toga, Bojić je dočekao kardiohirurga Amirana Revišvilija, akademika Ruske akademije medicinskih nauka, nakon čega su obišli Institut "Dedinje 2"

  • 0
Dedinje Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Delegacija Ministarstva zdravlja Rusije, koju je predvodio ministar zdravlja Mihail Muraško posetila je danas Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", a tom prilikom Muraško je iskazao očekivanje da će poseta Srbiji predstavljati impuls za saradnju stručnjaka dve zemlje u oblasti novih tehnologija lečenja, novih otkrića i hirurške prakse.

Delegaciju Ministarstva zdravlja Rusije i resornu ministarku Danicu Grujičić dočekao je direktor Instituta "Dedinje" Milovan Bojić koji je iskazao zadovoljstvo njihovim dolaskom i naveo da Institut podržava Memorandum koji je potpisan danas između dva ministarstva.

"Ruska strana u Institutu za kardiovaskukarne bolesti Dedinje će imati ozbiljnog partnera i velikog prijatelja", rekao je Bojić.

Delegaciji Ministarstva zdravlja Rusije prikazan je film o razvoju Instituta, a Muraško je nakon završetka istakao da Institut zaslužuje poštovanje i primetio da u njemu rade kvalitetni stručnjaci.

"Poseta se odvija u cilju obnavljanja istorijskih kontakata naših naroda i naših stručnjaka. Pozivamo vaše stručnjake da dođete nama u posetu. Proizvodnja koja postoji kod nas može da pomogne realizaciji vašim ideja i otkrića", rekao je Muraško.

Pre toga, Bojić je dočekao kardiohirurga Amirana Revišvilija, akademika Ruske akademije medicinskih nauka, nakon čega su obišli Institut "Dedinje 2".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA