≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Četiri bebe preminule od velikog kašlja u Beogradu

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedno dete je trenutno na respiratoru, što znači da je veoma ugroženo

  • 20
Hitna pomoć, beba Foto-ilustracija: Milena Đorđević, Pixabay

Četiri bebe preminule su od velikog kašlja u Institutu za majku i dete u Beogradu, izjavio je za RTS dr Vladislav Vukomanović, kardiolog i upravnik pedijatrijske klinike na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić".

- Nažalost, mala deca, odojčad do 4 meseca mogu da razviju veoma tešku kliničku sliku, koja je kod nas završena smrtnim ishodom kod četiri deteta - kaže dr Vukomanović.

Kako je dodao, jedno dete je trenutno na respiratoru, što znači da je veoma ugroženo.

- Ima oko 70 dece sa velikim kašljem, polovina je hospitalizovana i ukazuje na porast dece sa teškom kliničkom slikom - kaže dr Vukomanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zus

    31. januar 2024 | 09:55

    Bravo majstori samo nemoj da vakciniše te decu.....teoretičari zavere i čipova u vakcinama ....svuda ima budala ali mi smo centrala

  • Šone

    31. januar 2024 | 10:32

    Ironija je sto su najveći protivnici prvih vakcina za decu koja su dokazana decenijama unazad upravo roditelji koji su vakcinisani tim vakcinama i zdravi su kao dren , ALI...raznorazni bezmozgovići "stručnjaci medicine '" imaju veći uticaj na roditelje od ljudi koji su učili i lečili generacije.

  • Kata

    31. januar 2024 | 11:07

    Veliki kašalj izaziva bakterija, a ne virus. Do sad je i te bebe čuvao veliki opseg vakcinisanog stanovništva kako bi žive i zdrave dočekale svoj uzrast za vakcinaciju. Sad je taj opseg opao i evo rezultata. Saučešće roditeljima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA