≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ivana i Branko zakleli se pred Bogom posle 36 godina zajedničkog života: Na veselju im svirao sin

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Oni su se pre 34 godine venčali kod matičara u Švajcarskoj

  • 0
Gornji Milanovac, venčanje posle 36 godina, Aleksići Foto: Bojan Nešković

Da život piše neverovatne ljubavne priče pokazuje se i na primeru koji nam stiže iz Gornjeg Milanovca. Ivana i Branko Aleksić već 36 godina su u braku, doduše građanskom, a ove zime odlučili su da kažu svoje "da" u crkvi, pa su i na taj način krunisali svoju ljubav. Pred Bogom i ljudima - dok ih smrt ne rastavi.

- Venčali smo se kod matičara u Švajcarskoj pre 34 godine, a zajedno smo ove godine punih 36. Želeli smo da se na večnu ljubav zakunemo i pred Bogom, jer prema starom verovanju samo ako se venčaš u crkvi bićeš sa svojim supužnikom i na onom svetu - kaže za RINU Branko.

Ljubav, poverenje, poštovanje i mnogo obostrane pažnje, kako kažu Aleksići, preduslovi su sa dug i srećan brak. Njihova najveća sreća su velika porodica i unučići.

- Ja iz prvog braka imam troje, a Ivana jedno dete. Ne pravimo nikakve razlike, svi smo jedna velika srećna porodica i puno nam je srce kad smo svi na okupu. Bogu hvala pristigli su i unučići i to je ono što čoveka čini bogatim. Naše crkveno večanje smo obeležili jednom lepom proslavom, za svadbu nikad nije kasno - dodaje uz osmeh Branko.

Aleksići su i jedna velika muzička porodica, pa je tako sin svirao na očevoj svadbi što se baš i ne viđa često.

- Osećaj jeste malo čudan, jer svirao sam na toliko svadbi ali ipak nisam nikad svirao rođenom ocu na venčanju. Ali, svakako lepo je. Emocije su sve vreme bile prisutne i svi smo ih podržali u njihovoj nameri da se nakon skoro četiri decenije zajedničkog života venčaju i u crkvi - rekao je Vojkan Aleksić, Brankov sin.

Ivana i Branko kažu da se u njihovom braku ništa neće promeniti nakon crkvenog venčanja, jedino ako je to moguće kako dodaju iz osmeh, voleće se još više.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA