Vreme čitanja: oko 1 min.

Pitali smo ljude šta najviše kupuju na Kobasicijadi: Otvorili su pune kese

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta to naš narod privlači u ovakvim manifestacijama?

  • 0

Prvi vikend u februaru je sada već tradicionalno rezervisan za posetu Kobasicijadi u Belom Blatu kod Zrenjanina. Nakon što smo ispratili kako to izgleda tradicionalni svinjokolj uputili smo se u centar dešavanja za posetioce - na štandove, iliti na vašarski deo.

Hteli smo da saznamo šta to naš narod privlači u ovakvim manifestacijama, da li dolaze zbog dobrog provoda ili i nešto kupuju usput, da li ih interesuju samo kobasice ili tragaju i za drugim domaćim mesnim prerađevinama.

Jedna ljubazna gospođa nam je nabrojala podosta stvari koje je kupila, ali kaže da joj je sad nakon iscrpne kupovine najdraže pivo.

Posetioci tragaju i za dobrim sirom, da se sve to lepo isecka, pa da se uveče sa društvom bocne - mezetluk je ipak hedonistički doživljaj.

A neki su došli da ovde pronađu dobru slaninu, pa da je imaju za pripremu nekoliko jela i nekoliko narednih ručkova. Drugima su pak od svega draži slatkiši i to baklave.

Kako nam govori jedan posetilac provod je dobar, a cene pristojne, pa je zato kupio pomalo od svega.

(Telegraf.rs)

Video: 10. Kobasicijada u Belom Blatu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA