≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Majka zagrlila mašinu, sestre na ivici suza zbog nove kuće: Ovaj video Taskovića sigurno će vas rasplakati

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ova skromna porodica nije mogla da sakrije ni zahvalnost prema onima koji su omogućili da njihov san postane java

  • 3

Zlatokosa i njena porodica, čija je je priča rasplakala Srbiju, preselili su se u novi dom, a sreću i suze radosnice nisu mogli da sakriju! Skromna Anđelina majka čak je u naletu uzbuđenja zagrlila mašinu za pranje veša. Njene muke napokon su okončane. Sestre su konačno dobile svoju sobu, a otac Toma imanje koje će moći da obrađuje i tako zarađuje hleb za svoje najmilije.

Zahvaljujući akciji Tamare Misirlić, pisanju Telegrafa i donaciji velikih ljudi, Dragane Mirković i Ane i Vlada Divca, ovi ljudi će sada spavati mirnim snom. Kuća sa velikim dvorištem, pristupačan put, autobuska stanica, prodavnica i apoteka, sve ovo sada im je dostupno.

"Prelepo je stvarno, mnogo mi se sviđa moja soba, oduvek sam to želela, i ta želja mi se ispunila", kroz osmeh je rekla Anđela.

Ova skromna porodica nije mogla da sakrije ni zahvalnost prema onima koji su omogućili da njihov san postane java, a sestre nisu mogle da odluče šta im se više sviđa u novom domu. 

"Imaćemo bolje uslove za život, imamo sve ono što smo oduvek želele, sve nam se sviđa, sve", rekle su.

Posebno dirljiv momenat bio je onaj kada je Anđelina i Miličina mama poletela u zagrljaj mašini za veš, ova napaćena žena godinama je sve prala na ruke i trudila se da svi budu čisti. Kada je Telegraf prvi put bio u poseti Taskovićima Anđelina mama poželela je mašinu i to smo joj i ostvarili!

"Jooooj baš je lepa, i kupatilo i sve. Srećna sam, mnogo sam srećna što sam dobila novu kuću", kroz suze je kazala majka.

Podsetimo, priča male Anđele iz Lepčinca koja sa svojom porodicom živi na vrhu planine Vučica, odsečena od sveta i civilizacije potresla je celu Srbiju, međutim, zahvaljujući našoj velikoj estradnoj zvezdi Dragani Mirković i fondaciji Ane i Vlada Divca ova devojčica zajedno sa svojom porodicom dobila je novi dom, a zbog toga je kako ističe za Telegraf.rs veoma srećna.

"Nova kuća mi mnogo znači i mnogo sam srećna", uz osmeh je rekla Anđela koja više neće morati da pešači dva sata do škole i to u jednom pravcu.

Od njene nove kuće do škole imaće direktnu autobusku liniju, a obezbeđena joj je i besplatna mesečna karta.

"Više neću da pešačim do škole, od sada ću ići autobusom", otkrila nam je Zlatokosa.

Zlatokosa nije zaboravila ni one koji su njoj i njenoj porodici, svojim humanim gestom, učinili da dobije nov dom, pa je iskoristila priliku da im se svima i zahvali.

"Bilo mi je mnogo lepo u Beogradu, zahvaljući vama, Dragani Mirković i Tamari naravno. Mnogo mi je bilo lepo. Hvala i fondaciji Divac, hvala mnogo", poručila je ova skromna devojčica.

Kada je ekipa Telegrafa prvi put bila u Lepčincu Anđelin tata, Tomislav nakon mnogo praznih obećanja nije verovao da će bolje sutra ikada doći, međutim, on sada ne skida osmeh sa lica, a već se upoznao i sa komšilukom koji ih je oberučke prihvatio.

"O ovome nismo ni sanjali, ovo je zaista pravo zadovoljstvo. Hvala i Tamari i vašoj akciji. Srećni smo što imamo novi dom i živećemo sigurno lepše", istakao je domaćin.

Na novom imanju imaće još bolje uslove za poljoprivredu od koje su i ranije živeli, a kako Tomislav ističe traže i posao.

"Sada sve uslove imamo, i prodavnicu i autobus, naći ćemo i posao, biće mnogo lakše", kazao je naš sagovornik.

(Telegraf.rs)

Video: Velika pobeda Zlatokose iz Lepčinca, više neće pešačiti 2 sata do škole!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    5. februar 2024 | 14:21

    Hvala svim darodavcima.Dragani,porodici Divac i svim dobrim ljudima koji su usrećili ove ljude.

  • Nena

    5. februar 2024 | 14:14

    Bog blagoslovio dobre ljude sa velikim srcem...

  • markoRS

    5. februar 2024 | 14:11

    ja sam iz Republike Srpske i uplatio sam naravno za ovu porodicu, srecno im

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA