Vreme čitanja: oko 1 min.

Ode Raško u penziju posle 55 godina sportskog novinarstva: Ispratio ga FK Javor, "bio sam javorac ceo život"

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Raško Nešovanović je pisao za Užičke Vesti, Čačanski Glas, Ekspres politiku, Novosti, Sportski žurnal, Tempo, a sportske događaje komentarisao je i za ivanjički radio i televiziju

  • 0
Sportski novinar penzija Foto-ilustracija: Shutterstock

Posle plodne karijere sportskog novinara, duge 55 godina, Raško Nešovanović je otišao u zasluženu penziju, navodi Infoliga.

"Javorac" Raško je samo o svom omiljenom klub napisao više od 1.000 tekstova.

"Prvi put '69. godine tekst, ima ga u arhivi, "Ljubitelji lepog fudbala vratite se na stadion kraj Moravice", to je bilo vreme rasula Javora, tad sam krenuo i evo, do januara, kad sam poslednji tekst o našem kapitenu, Miletiću napisao. Prošlo je 5o i kusur godina. Mnogo lepog sam doživeo sa Javorom, i kao trener i kao sekretar kluba i kao član uprave i kao navijač. To ću pamtiti celog života. Bio sam i biću Javorac celog života. Hvala vam što ste se setili da me na ovako lep način ispratite. Jednostavno, mi smo porodica", rekao je Raško.

Tokom karijere, Raško je pisao za Užičke Vesti, Čačanski Glas, Ekspres politiku, Novosti, Sportski žurnal, Tempo, a sportske događaje komentarisao je i za ivanjički radio i televiziju. U sportskom novinarstvu upamćen je kao dovitljiv komentator, profesionalnog i elokventnog pera.

Pogledajte prilog Infolige:

(Telegraf.rs)

Video: Pešić pecnuo Šarenca tokom obraćanja novinarima: I ti imaš iskustva, ali znaš li da ga iskoristiš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA