≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo šta video nadzor otkriva o eksploziji u fabrici u Lučanima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasila se Milka Jovanović Božić, portparolka fabrike

  • 2

Nakon eksplozije u pogonu fabrike u Lučanima, za Telegraf se oglasila i portparolka fabrike Milka Jovanović Božić.

- Jutros oko 9.20 došlo je do požara u pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, i to u fazi gnjetenja proizvoda, što je završni deo procesa odnosno pražnjenje gnjetelice - prvo je navela Jovanović Božić.

Ona je istakla da je reč o požaru, a ne eksploziji.

- To je požar, nije eksplozija. Požaru koji su svojstveni u ovako opasnoj proizvodnji i predviđeni tehnološkim postupkom za tu vrstu proizvodnje. Najbitnije, od šestoro povređenih koji su zbrinuti u DZ u Lučanima i poslati u Opštu bolnicu u Čačak, niko nije životno ugrožen. Četvorica će sutra biti pušteni na kućno lečenje, a dvojica zadržani još neko vreme - istakla je ona i otkrila šta su pokazali snimci video nadzora.

- Snimci video nadzora pokazali su da nije bilo povreda radne discipline i bezbednosti i zaštite na radu ni od strane preduzeća ni do strane zaposlenih radnika. Radnici su bili opremljeni adekvatnom zaštitnom opremom - ističe.

Kako kaže, taj deo pogona mora sačekati sam uzrok požara, odnosno stručne službe će odlučiti nakon pregleda lica mesta kada će taj deo pogona nastaviti da radi.

Okupilo se i dosta ljudi oko fabrike kad su čuli vesti o eksploziji. Uplašili su se, nisu znali ko je povređen i o čemu se radi.

- U pitanju su mlađi ljudi, ali čuli smo da povrede nisu strašne. To su sve vredna i savesna deca - rekao nam je jedan od okupljenih.

(Telegraf.rs)

Video: Prvi snimci vojne fabrike nakon akcidenta dronom: Dim se i dalje vije iz vojnog kompleksa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kari

    7. februar 2024 | 13:48

    Znači po njenoj izjavi, požari su normalna stvar.

  • janko

    7. februar 2024 | 13:49

    Ti Licani i vojna fabrika.Komunjare napravile 60.g. Perfektno komunisticka idila Mali grad bez Crkve.Sve jugosloveni.Sad im propala drzava i sta sad?Ma begaj bre cisto prokletstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA