Vreme čitanja: oko 1 min.

Nova zloupotreba lika i dela prof. Bojića, direktora "Dedinja": Ovog puta zarad reklame leka za potenciju

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prof. Dr Milovan Bojić će u najkraćem roku preduzeti sve moguće mere da se lica koja su zloupotrebila njegovo ime, strogo kazne

  • 10
Profesor Dr. Milovan Bojić Foto: Nikola Anđić

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje" prof. dr Milovan Bojić, opet je na meti prevaranata, s obzirom na to da se pojavila neistinita vest u kojoj ovog puta on, navodno, reklamira lek za potenciju, što su iz ove zdravstvene ustanove demantovali, sa izričitom tvrdnjom da on nema nikakve veze sa takvom vrstom promocije.

- Prof. Bojić i naša ustanova strogo poštuju etičke standarde i zakonske propise u medicini, te je prikazivanjem slike (kao jedinog istinitog u objavi) i izmišljenog intervjua, grubo zloupotrebljeno njegovo ime. Na internetu se pojavio oglas i reklama lažnog sadržaja kojim prof. dr Milovan Bojić ( u izmišljenom intervjuu po profesiji urolog) preporučuje izvestan preparat pod nazivom ,,TestoY“ koji se, navadno, može kupiti u apotekama kao izuzetno efikasan - objašnjavaju u Institutu "Dedinje".

Dodaju da su N.N. lica su, kao i mnogo puta do sada, zloupotrebila delo prof. Bojića u nameri da ljude varanjem ubeđuju u delotvornost pomenutog preparata kako bi poboljšali svoje zdravlje, a oni na tome profitirali.

- Ovo neetičko korišćenje imena prof. Bojića u lažnom promovisanju preparata za potenciju, predstavlja ozbiljno kršenje medicinskih standarda i dovodi u pitanje poverenje pacijenata, ugrožavajući profesionalni integritet i struku. Profesor Bojić kategorično ističe da se radi o sadržaju koji nije istinit i u potpunosti se ograđuje od ovakvih obmanjujućih postupanja i načina lečenja neispitanim preparatima sumnjivog porekla.

- Prof. Dr Milovan Bojić će u najkraćem roku preduzeti sve moguće mere da se lica koja su zloupotrebila njegovo ime, strogo kazne, te će radi zaštite od ovakvog kriminalnog ponašanja kojima su ugroženi njegov identitet, ime i reputacija, pokrenuti postupak pred Odeljenjem za borbu protiv visokotehnolokog kriminala Višeg tužilaštva u Beogradu.

Pre malo više od mesec dana, ime i lik profesora Bojića je zloupotrebljeno za reklamu preparata za bolju cirkulaciju, na šta je on takođe, reagovao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    7. februar 2024 | 19:24

    Ostavite se čoravog posla da u usta uzimate legendarnog svetskog strucnjaka prof dr Milovana Bojica.Ti sarlatani,neznaju da neznaju,kada pomenu uglednog profesora Bojica.Svetska zdravstvena organizacija,ovog eminentnog strucnjaka,vise puta je priznala i nagradila kao eksperta u medicini!!?!Naravoucenije,manite se u buducnosti sa plegijatima na ime Profesora Bojica,vec te epitete,prisijte vama ravnim cinicima i huliganima?!

  • Abba

    7. februar 2024 | 19:38

    Pa i Nestorović izlazi na nekoj reklami, neki preparat je u pitanju.

  • Nadja

    7. februar 2024 | 20:35

    Zloupotreba eminentih strucnjaka u cilju obmane ,treba da bude strogo zakonski sankcionisana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA