Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedinstveni duh čaršije vraća se u Priboj: Popločava se glavna ulica u opštini na Limu, radovi u punom jeku

K. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Već je zamenjena vodovodna mreža, odnosno glavni vod i sekundarni priključci do kuća i zgrada, regulisana je kišna kanalizacija, a upravo se kolovoz i trotoari popločavaju behaton pločama

  • 0
Priboj, ulica Foto: RINA.rs

Glavna ulica u Starom Priboju, čija je rekonstrukcija krenula pre tri godine, uskoro će, ako vreme posluži, najvećim delom biti u sasvim novom ruhu. Radovi na drugoj deonici, koji su počeli krajem prošle godine, ovih dana, zahavljujući prolećnim temperaturama u februaru, ulaze u završnu fazu.

Naime, već je zamenjena vodovodna mreža, odnosno glavni vod i sekundarni priključci do kuća i zgrada, regulisana je kišna kanalizacija, a upravo se kolovoz i trotoari popločavaju behaton pločama.

- Duž ulice gde ima uslova, projektom su planirana i parking mesta, a ulica će dobiti i novu javnu rasvetu. Sve to polako postaje jedna nova urbana celina, po ugledu na moderne i uređene gradove, u zemlji i okruženju. Prva deonica ove ulice na Brijegu i oko hotela, od Muzeja do OŠ "Branko Radičević" od nepunih 250 metara, završena je pre dve godine, a sada je u zahvatu deonica od 224 metra, od zgrade Zavičajnog muzeja do raskrsnice na ulasku u Stari Priboj iz pravca novog dela grada - potvrđeno je za RINU u lokalnoj samoupravi.

Prosečna širina rekonstruisanog dela je sedam metara, a ukupna površina prostora koji se rekonstruiše je 2.200 kvadrata.

Posao na ovoj deonici zajednički finansiraju Vlada Srbije, odnosno Kabinet ministra zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj i Opština Priboj, u odnosu 60 – 40 odsto.

- U planu je i kompletna rekonstrukcija ulice "12.januar" u Starom Priboju, žargonski rečeno od skvera do skvera, u dužini od jednog kilometra. I dalje će se raditi etapno, kako se budu obezbeđivala finansijska sredstva. Kada bude potpuno rekonstruisana, ulica "12.januara", kao glavna ulica u starom delu grada biće jedinstvena ambijentalana celina, uz onaj nekadašnji, samo ovom kraju, svojstven duh stare čaršije - poručuju iz lokalne samouprave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA