Vreme čitanja: oko 1 min.

"Glavni tužilac nije obavešten o navodima o pokušaju ubistva Kurtija": Oglasili se iz Prištine

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Đurić je u objavi na platformi X tu tvrdnju Kurtija nazvao njegovom "najnovijom tužnom naučnofantastičnom pričim".

  • 36
Albin Aljbin Kurti Savet bezbednosti UN Printskrin: UN Web TV

Glavni tužilac u Prištini Besim Keljmendi ni glavni tužilac tzv. Specijalnog tužilaštva Bljerim Isufaj nisu obavešteni o navodima o planiranom atentatu na premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, koje je sam Kurti juče izneo, prenosi Gazeta ekspres.

"U našoj kancelariji trenutno nema nikakve akcije povodom ove vesti", rekao je Keljmendi, dok je Isufaj rekao da nema nikakve informacije.

Gazeta ekspres ističe da, prema zakonu, svaka institucija, uključujući tzv. kosovsku obaveštajnu agenciju i tzv. kosovsku policiju, ima obavezu da odmah i bez odlaganja obavesti državnog tužioca ako postoje pretnje zvaničnicima ili postoji sumnja da je njihov život ugrožen.

Kurti je novinarima juče, nakon povratka iz Skoplja, rekao da se tamo osećao bezbednim i pored pretnji od, kako je naveo, "pojedinaca i struktura koje imaju korene u zvaničnom Beogradu".

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije demantovao je da je bilo pokušaja ubistva Kurtija tokom njegove posete Skoplju.

"Što se tiče bezbednosti tokom posete premijera Kurtija, ona je organizovana po unapred utvrđenim pravilima i bezbednosnim procenama", rekao je za Tanjug portparol MUP-a Toni Angelovski.

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić ocenio je da o fijasku Kurtija na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o situaciji na KiM ništa više ne govori od tvrdnji o zaveri za njegovo ubistvo.

Đurić je u objavi na platformi X tu tvrdnju Kurtija nazvao njegovom "najnovijom tužnom naučnofantastičnom pričom".

"Nakon što je 13 od 15 članova Saveta bezbednosti UN izrazilo ozbiljnu zabrinutost zbog njegovih veoma stvarnih i razornih postupaka, ima li boljeg načina da se zavrti priča nego da se neko ko maltretira, hapsi i čisti čitavu etničku grupu pretvori u žrtvu. I, naravno, za to kriviti Srbiju. Zašto ne uključiti i vanzemaljce u zaplet? Samo si zaboravio jednu stvar, Aljbine - možeš ponekad da lažeš neke ljude, ali ne možeš da lažeš sve ljude sve vreme", poručio je Đurić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi

    11. februar 2024 | 10:04

    Bolestan covek

  • Bane

    11. februar 2024 | 11:16

    E mučni Kurti i njegovi mu ne veruju. Haos.

  • Vlada

    11. februar 2024 | 10:36

    Kurti konstantno pokušava da sve opravda , plasirajući nove laži u koje u čitavom svetu više niko ne veruje .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA