Vreme čitanja: oko 2 min.

Jelena je sa četvoro dece živela u 20 kvadrata do pre 2 nedelje: Sada je zaposlena za stalno i imaju novi dom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jelena nije mogla da sakrije sreću i uzbuđenje, rekavši da je san njene dece bio da imaju svoju sobu u kojoj mogu da im dolaze drugari

  • 2
Čačak deca porodica Jelena Mijailović Milut Todorović stan Fičer Printskrin: Instagram/milun_todorovic

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio je Jelenu Mijailović, koja sa svoje četvoro dece živi u iznajmljenom suterenu, u nešto manje od 20 kvadrata.

Nakon što je njena komšinica pozvala medije, da javnosti predstave Jelenu i njen život, za samo nekoliko dana pristigla je pomoć. Naime, gradonačelnik Todorović je u kontaktu sa lokalnim privrednicima, obezbedio ovoj samohranoj majci posao, a juče se Jelena sa svojom decom preselila u novi stan koji ima više od 80 metara kvadratnih.

"Četvoro dece, od osam do 13 godina, tri devojčice i dečak sa svojom majkom već osam godina žive u malom podrumskom delu, u iznajmljenom prostoru. Kada smo saznali za ovu porodicu, u proteklih sedam dana, lokalna vlast pokušavala je da iznađe rešenje kako bi im život učinili lakšim i srećnijim. Zahvaljujući angažmanu Gradske uprave i privrednika Grada Čačka, Jelena će već naredne nedelje dobiti stalno zaposlenje, u skladu sa svojim kvalifikacijama. Nadam se da će imati oko 55 hiljada platu i zajedno sa 33 hiljade dinara koje mesečno dobija od Centra za socijalni rad, u narednom periodu će moći kvalitetnije da živi, nego do sada. Takođe, ono što je ovoj porodici, kako su mi rekli, najbitnije, rešeno im je privremeno stambeno pitanje, jer će u narednih dve do tri godine, živeti u stanu od 82 metra kvadratna, čiji će zakup plaćati domaći privrednici, a nadam se da će Gradska uprava tokom tog perioda iznaći trajno rešenje za Jelenino stambeno pitanje", rekao je prvi čovek Čačka.

Jelena nije mogla da sakrije sreću i uzbuđenje, rekavši da je san njene dece bio da imaju svoju sobu u kojoj mogu da im dolaze drugari.

"Beskrajno sam zahvalna gradonačelniku i svima koji su pomogli da moja deca imaju normalan život i srećno detinjstvo… Mnogo hvala svim ljudima koji su nam ovih dana donosili hranu i stvari, i onima koji su i iz drugih gradova, pa čak i iz inostranstva uplaćivali novac na račun. Sada će moja deca imati mesta za učenje, za druženje za jelo… Napokon ćemo moći svi da budemo za jednim stolom", rekla je Jelena, koja za svoju decu zarađuje u nadnici, radeći, kako kaže, od februara do kraja decembra na njivi.

(Telegraf.rs/moravainfo)

Video: Samohranoj majci šestoro dece niko neće da izda kuću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    13. februar 2024 | 19:40

    Bravo za gradonacelnika, nece mu Bog ostati duzan. Mami i deci srecan novi zivot.

  • Tuzno

    13. februar 2024 | 19:52

    E srbijo jadna li si.Gde je otac? I zasto ne placa alimentaciju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA