≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

5 važnih saveta MUP-a uoči polaska na put za praznike: Svi spasavaju živote

V. B.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tokom praznika beleži se povećan broj saobraćajnih nesreća, o tome svedoči podatak od prošle godine kada je u periodu između 14. i 17. februara u saobraćajnim nesrećama život izgubilo čak 7 osoba

  • 0
pojas za sedište vožnja automobil Foto: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije izdalo je savete svim vozačima koji kreću na put tokom praznika.

Tokom praznika beleži se povećan broj saobraćajnih nesreća, o tome svedoči podatak od prošle godine kada je u periodu između 14. i 17. februara u saobraćajnim nesrećama život izgubilo čak 7 osoba.

MUP Srbije podsetio je danas na svojoj Instagram stranici na šta sve treba da obratimo pažnju u saobraćaju tokom predstojećih praznika, kada je broj učesnika na putevima u Srbiji povećan.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by МУП Републике Србије 🇷🇸 (@mupsrbije)

MUP najpre podseća na strpljenje, na sigurnosni pojas, da se ne seda za volan ukoliko se konzumirao alkohol, a podsećaju i na korišćenje zimske opreme ka planinama.

- Budite strpljivi i ne ugrožavajte sebe i svoje najmilije prebrzom vožnjom i nepropisnim preticanjima.

- Bez obzira na dužinu puta, važno je da vi i svi putnici u vozilu koriste sigurnosni pojas.

- Budite odgovorni: Ne upravljajte vozilom ukoliko ste konzumirali alkohol.

- Ukoliko putujete ka zimskim turističkim centrima, obavezno koristite propisanu zimsku opremu.

- Ukoliko upravljate motociklom i mopedom, obavezno koristite zaštitnu kacigu.

Inače, tokom prazničnih dana, saobraćajna policija organizovaće pojačanu kontrolu saobraćaja, koja će prvenstveno biti usmerene na otkrivanje prekršaja koji najviše utiču na nastanak saobraćajnih nezgoda i težinu posledica.

"Kako bi se očuvala bezbednost saobraćaja, policijski službenici saobraćajne policije preduzimaće mere pojačane kontrole saobraćaja, koje će prvenstveno biti usmerene na otkrivanje prekršaja koji najviše utiču na nastanak saobraćajnih nezgoda i težinu posledica, kao što je prekoračenje brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nepropisno preticanje i nekorišćenje sigurnosnog pojasa", rekao je major Aleksandar Radenković, ispred Uprave saobraćajne policije MUP-a.

Upravo on je skrenuo pažnju na to da je prošle godine u periodu od 14. do 17. februara u saobraćajnim nezgodama poginulo čak sedam, a povređeno je 140 učesnika u saobraćaju, uprkos merama saobraćajne policije koja je u ta četiri dana otkrila 20.000 prekršaja", rekao je Radenković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA