Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Fruškoj gori Memorijalna šetnja posvećena srpskom heroju: Organizovano planinarenje za decu i odrasle

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Deca od pet i više godina na planinarsku akciju idu u pratnji roditelja

  • 0
Kros staza fruska gora Foto: Nikola Anđić

Planinarenje za decu i odrasle na Fruškoj gori biće organizovano dana, u nedelju, a okupljanje učesnika zakazano je za 11 časova u porti crkve Svetog Save u Čereviću.

Iz Planinarsko-istorijske sekcije "1912-1918 Obilić" kažu da će na početku ture planinari obići crkveni muzej, kao i da na mesto polaska mogu da dođu sopstvenim prevozom, odnosno prigradski autobusom broj 79 koji saobraća za Čerević.

Akcija planinarenja organizuje se povodom obeležavanja 70. godišnjice smrti Mitra Martinovića, komandanta ,"Primorskog odreda" tokom opsade Skadra (1912-1913). Tokom Prvog svetskog rata (1914-1918) bio je komandant Hercegovačkog i Drinskog odreda, a tokom odbrane Lovćena komandovao je Kotorskim odredom.

Tokom memorijalne šetnje, planinari će osim crkve i muzeja u Čereviću, obići izletište Testeru, Kapelu Svetog Jevstatija na Testeri, Dolinu kestenova i Planinarski dom "Stranputica".

Organizatori napominju da je potrebno poneti vodu i hranu u rancu, kao i terensku odeću i obuću. Deca od pet i više godina na planinarsku akciju idu u pratnji roditelja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA