Vreme čitanja: oko 2 min.

(ANKETA) Da li ste poštovali svoju učiteljicu: "Apsolutno, tada je bilo moguće da vas ispraši po turu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pitali smo građane kakva su bile učiteljice nekada, a kakve su danas

  • 9

Kakav je bio sistem obrazovanja nekada, a kakav je sada? Koliko je bilo poštovanja u učionici, pogotovo onog usmerenog od đaka ka "glavešini" razreda, a kakva je situacija danas? Po čemu pamtite svoje učitelje i učiteljice?

Ovo su pitanja koja se sve više i više nameću.

Provlače se kroz medije, o njima razgovaraju roditelji, kako međusobno tako i sa svojom decom. Stvari su se donekle promenile od vremena kada smo mi, pa i naše mame i tate išle u školu.

Prema učiteljicama smo se odnosili sa velikim poštovanjem.

Naši roditelji su usled "bezobrazluka" na času znali da dobiju po koju packu. Nijedan 8.mart, Nova godina i drugi bitni datumi nisu prolazili bez poklona, za koji je ceo razred sakupljao novac.

Ipak, ni danas situacija nije crna kao što se na prvi pogled čini. Da bismo saznali kako na sve ovo gledaju građani, sproveli smo anketu.

- Imao sam dobar odnos sa učiteljicom. Smatram da sve zavisi od čoveka do čoveka. Mislim da je malo teži i zahtevniji način  za učitelje i učiteljice da uče danas decu nego što je to bilo ranije, ali da čovek može da se snađe - rekao nam je jedan mladić i dodao - To je poziv pre svega, nije obično zanimanje -

Naišli smo i na starijeg gospodina koji nam je priznao da nije uvek bio zadovoljan svojom učiteljicom - Bila je dobra, mada nisam uvek bio zadovoljan njome. Na kraju smo se složili. Znate tada je postajala mogućnost da vas učitelj ispraši po turu - kazao je.

Njegova supruga se pak, sa velikim divljenjem seća svoje učiteljice - Ne mogu je nikada zaboraviti, divna je bila, poštovanje je tada bilo drugačije nego danas - pristela se ona.

Nastavili smo dalje i sreli gospođu koja je na naše pitanje odgovorila sa velikim zadovoljstvom. Ne samo da je nahvalila svoju učitelicu koja je, kako kaže, decu učila da budu dobri ljudi već je i za učiteljicu svog unuka imala samo reči hvale - Moram da kažem da je učiteljica mog unuka sjajna. Ja posle moje učiteljice, nisam videla učiteljicu koja je toliko privrežena deci i da napravila, napravila je super razred - završila je.

Sve odgovore pogledajte u videu na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Video: Ceduljice s porukama, orhideje, čokolade: Đaci priredili iznenađenje učiteljici Ani za 8. mart

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😉

    4. mart 2024 | 11:23

    Poštovala,volela,i danas je se sećam,i znam ime i prezime.A ova današnja deca nemaju poštovanja ni za koga,pa ni za učiteljicu.

  • Cz

    4. mart 2024 | 12:13

    Bio red idiciplina zato nije bilo vrsjnackog nasijla to je bio nas zsko a ne strani ucitejl se postovo nije bilo praznika ni poklona u c i t e jl i se m o r a j u p o s t o v a t i p o s t o v a t i roditejli u pamet se dok nije kasno

  • Mek

    4. mart 2024 | 11:41

    Moja divna uciteljica. Nikad je necu zaboraviti prava dama,pravedna. NAJBOLJA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA