≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izbegli u Kanadu, pa se vratili u Srbiju: Sinovi im nose imena srpskih vladara, kršteni u Mileševi i Studenici

N. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trojica mališana krštena su u manastirima Mileševa i Studenica, a već su naučeni da pomažu roditeljima i rade kako bi razvili biznis i proširili ribnjake

  • 12
Porodica Graovac, Ivanjica Foto: Infoliga

Petočlana porodica Graovac svoju mirnu luku našla je u Ivanjici i za primer je mnogima koji su poklekli pred životnim nedaćama. Ni vihor rata, ni izbeglištvo nisu uticali na Ivanu i Miloša da krenu od nule, izrode tri sina, Đurađa, Vukana i Uglješu i započnu uspešan biznis uzgajanja ribe.

Oluja ih je proterala u Kanadu a sve te godine Miloš je imao samo jedan san, da se vrati u Srbiju i svoju decu podiže pod okriljem pravoslavnog neba, piše Infoliga.rs.

Porodica Graovac, Ivanjica Foto: Infoliga

Graovci su toplinu rodnog kraja, Ivanine Romanije i Miloševe Dalmacije, pronašli u maloj srpskoj varoši ponosni na činjenicu da im deca odrastaju po hrišćanskim načelima. Trojica mališana krštena su u manastirima Mileševa i Studenica, a već su naučeni da pomažu roditeljima i rade kako bi razvili biznis i proširili ribnjake.

Dosta odricanja, truda i rada je pred Graovcima kako bi osigurali egzistenciju ali ono što im je najvažnije je činjenica da su u Srbiji sa svojim narodom, a ta vrsta ljubavi i odanosti nema cenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AAAAA

    21. februar 2024 | 10:11

    Kakvo je to 'pravoslavno nebo'? Tamo gde sveštenstvo voza limuzinčine, decu ubiše u školi, mlade na ulici, gde se krade sve, pa i izbori?

  • NS

    21. februar 2024 | 11:28

    ..čudno je to kada se ode preko, sve ti staro nedostaje, srce vuče u domovinu među svoj narod.

  • Laza

    21. februar 2024 | 13:59

    Још два мјесеца, након 14 година...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA