Vreme čitanja: oko 2 min.

Škodrić: KC Vojvodine dobija još jednu magnetnu rezonancu u toku ove godine

J. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Radojević Škodrić je prilikom obilaska KC Vojvodina razgovarala sa rukovodstvom te zdravstvene institucije o mogućnostima za unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga i drugim aktuelnim temama i istakla da će ove godine fokus biti na dijagnostici

  • 0
Sanja Radojević Škodrić, KC Vojvodina, RFZO Foto: Ustupljene fotografije

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić najavila je danas prilikom obilaska Kliničko bolničkog centara Vojvodine, da će ta zdravstvena institucija dobiti još jednu magnetnu rezonancu.

"Analizirali smo liste čekanja koje ne postoje za mamograf i skener, ali postoje za magnet i te liste čekanja su do godinu dana u zavisnosti od regije koja se snima. Razgovarali smo kako da rešimo te liste čekanja i jedan od načina je to što ćete dobiti novi magnet tokom 2024. godine", kazala je Radojević Škodrić prilikom obilaska i dodala da KC Vojvodine sada poseduje najsavremeniji mamograf i dve magnetne rezonance.

Ona je naglasila da su liste čekanja za ortopediju i endoprotezu trenutno do dve godine kada su u pitanju kukovi i dve i po kada su u pitanju kolena, i najavila da će u naredne dve godine te liste biti stabilizovane na čekanje na tri do šest meseci.

Radojević Škodrić je prilikom obilaska KC Vojvodina razgovarala sa rukovodstvom te zdravstvene institucije o mogućnostima za unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga i drugim aktuelnim temama i istakla da će ove godine fokus biti na dijagnostici, kako je ranije najavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema njenim rečima, sve inovativne terapije koje se primenjuju u Kliničkom centru biće decentralizovane.

"Klinički centar Vojvodine ima dovoljno kapaciteta, savremene opreme, sala i kadra da može da krene kao pilot projekat dopunskog rada. Pacijenti koji odlaze kod privatnika moći će da ovde dolaze i da se ovde pregledaju o svom trošku. Taj model je već primenio VMA", rekla je Radojević Škodrić.

Direktorka RFZO je pre radiološkog centra i laboratorije obišla je Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, na kojoj je u ovoj godini već rođeno 918 beba.

"U porodilištu su savremeni kreveti za porođaje, a ono što je jako važno jeste da postoje odvojeni boksevi u smislu da svaka porodilja može da ima i svog pratioca. Takvih zahteva nema, ali ih ovo porodilište čeka", kazala je Radojević Škodrić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA