Vreme čitanja: oko 1 min.

Besplatna pripremna nastava za osnovce u Sremskoj Mitrovici: U toku su prijave

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cilj programa je ostvarivanje što boljih rezutata učenika na prijemnom ispitu

  • 0
Polaganje, mala matura, škola Foto: Nikola Tomić

Kancelarija za mlade Sremska Mitrovica uz podršku Grada, već drugu godinu zaredom organizuje besplatnu pripremnu nastavu za polaganje male mature iz srpskog jezika i književnosti i matematike.

Prijave su  počele i traju do 15. marta. Cilj programa je ostvarivanje što boljih rezutata učenika na prijemnom ispitu, javlja RTV.

U toku su prijave za besplatnu pripremnu nastavu gde se osmaci mogu prijaviti na dva načina putem Google upitnika ili dolaskom lično u prostorije Kancelarije za mlade, a traje do 15. marta.

Pripremna nastava će se i ove godine organizovati u četiri osnovne škole, kako bi se što više olakšalo roditeljima i deci koja žive u selima.

"Grad Sremska Mitrovica nastavlja da podržava ovu inicijativu Kancelarije za mlade, a ovaj program znači će roditeljima da besplatno i valjano pripreme svoju decu za polaganje male mature, a đacima se pruža priliku da se adekvatno pripreme kako bi upisali željene škole", kaže predsednik Skupštine Grada Vladimir Pavlović

Prošle godine na pripremnu nastavu prijavilo se oko 300 osmaka, a organizatori se nadaju da će i ove godine ovaj program proći uspešno i da će se prijaviti veliki broj malih maturanata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA