Vreme čitanja: oko 1 min.

"Danima čekam da deci obezbedim osnovno" Majke sa decom stoje u redovima u Mitrovici: Nema dinara za isplatu

J. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je navela jedna od majki koja je došla da podigne socijalnu pomoć, odlazak do Raške za nju nije rešenje

  • 0

U Severnoj Mitrovici su se i danas formirali dugački redovi ispred Poštanske štedionice, gde su građani sa tržišta rada, ali i majke sa decom pokušali da podignu socijalnu pomoć, roditeljske i dečje dodatke, koji su im uplaćeni, ali nisu uspeli u tome jer nije bilo dinara, prenosi kosovoonline.

Nakon odluke CBK koja je stupila na snagu 1. februara, o zabrani platnog prometa u dinarima, do sada je u dva navrata (7. i 14. februara) na Jarinju sprečen prolazak kombija NBS sa dinarima, a usled toga došlo je do nestašice dinara na Kosovu.

Kako je navela jedna od majki koja je došla da podigne socijalnu pomoć, odlazak do Raške za nju nije rešenje.

"Ja sam samohrana majka. jedino primanje mi je socijalna pomoć. Danima čekam kako bi sebi i deci obezbedila osnovne životne potrebe. Odlazak do Raške nije rešenje jer nam stvara dodatne troškove", kaže ona.

Isto kažu i ostale majke, koje ističu da su im ugrožena osnovna životna prava, jer ne mogu da podignu dečje i roditeljske dodatke.

Kako navodi jedan od građana Severne Mitrovice, jedini izvor prihoda mu je socijalnu pomoć, koja mu je sada uskraćena.

"Mi u Rašku ne možemo da idemo zbog troškova. Nama socijalna pomoć mnogo znači, mi živimo od toga. Zamolio bih da ovo stane, jer ako ne možemo da dignemo socijalnu pomoć ne možemo da živimo", naveo je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA