Vreme čitanja: oko 1 min.

U centru Prizrena fizički napadnut sveštenik

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U centru Prizrena fizički napadnut sveštenik

  • 1
Kosovo i Metohija, upad, Kosvoska policija, KBG Kosovska Mitrovica Printskrin: Tanjug.rs/Most

U centru Prizrena jutros je napadnut sveštenik, a kako je saopšteno iz kosovske policije osumnjičeni za napad je priveden i određeno mu je zadržavanje od 48 časova.

Kako prenosi Radio Goraždevac, incident se dogodio kada su hodočasnici iz centralne Srbije stigli autobusom u Prizren i krenuli ka Bogosloviji kako bi prisustvovali liturgiji.

Osumnjičeni je u blizini parkirao svoje vozilo, najpre okačio zastavu tzv. OVK na prednji deo autobusa, a zatim krenuo da provocira i verbalno napada hodočasnike.

Sveštenik, koji je takođe krenuo na liturgiju u Bogosloviju, prišao je da vidi šta se dešava, upozoravajući hodočasnike da ne nasedaju na provokacije i da što pre uđu u Bogosloviju.

Osimnjičeni je tada nasrnuo na sveštenika, odgurnuo ga i zavrnuo mu ruku, a zatim, videvši da policajac koji čuva Bogosloviju prilazi, pobegao svojim vozilom.

Potparol policije za region Prizren Šaćir Bitići potvrdio je za radio Goraždevac da je došlo do napada na sveštenika, da je osumnjičeni uhapšen i da mu je određeno zadržavanje od 48 časova.

"Danas oko 9 sati u ulici Remzi Ademi u Prizrenu, prijavljeno je da, nakon što se zaustavio autobus vranjskih registarskih tablica, vozilu je prišao pop da prihvati posetioce, kada ga je jedna osoba uhvatila za ruku i posle toga pobegla sa lica mesta. Policija je zaustavila osumnjičenog i određeno mu je zadržavanje od 48 sati”, rekao je Bitići.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    25. februar 2024 | 22:56

    I naravno pustice ga usled nedostatka dokaza.Siptarska posla

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA