Vreme čitanja: oko 1 min.

Sin Ratka Mladića: Zdravstveno stanje generala veoma teško

T. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tim lekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske završio je nedavno preglede Ratka Mladića u pritvorskoj jedinici u Hagu

  • 6
Ratko Mladić Foto: Profimedia/Peter Dejong/AFP

Zdravstveno stanje bivšeg komandanta vojske RS Ratka Mladića je veoma teško i on bi trebalo da bude pušten iz zatvora na lečenje da su u Hagu poštovani međunarodno-pravni humanitarni standardi, rekao je njegov sin Darko Mladić.

On je istakao da je Mladiću potrebna svakodnevna kvalifikovana medicinska njega i da se sa time u neformalnim razgovorima slažu i stručnjaci u tribunalu.

"General sada ima 82 godine. Videćemo da li se u dogledno vreme može postići da on bude oslobođen radi lečenja. Naravno, osim ako ne žele da svojim neradom eliminišu Ratka Mladića", rekao je Mladićev sin za "Rusku gazetu", prenosi RTRS.

Tim lekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske završio je nedavno preglede Ratka Mladića u pritvorskoj jedinici u Hagu.

Kako je ranije preneo RTRS, tim je stupio u kontakt i sa Stojanom Župljaninom, koji je sa Mladićem u pritvorskoj jedinici, a koji je lekarima preneo značajne podatke o Mladićevim zdravstvenim problemima.

"Od Župljanina smo uzeli podatke kolike su mogućnosti Mladića pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti što će doprineti našem generalnom nalazu, odnosno konzilarnom mišljenju koje ćemo dostaviti Haškom tribunalu", rekao je generalni direktor UKC-a Vlado Đajić, koji je predvodi tim u Hagu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Prefarbani Draža i Mladić, slivaju se farbe sa murala na Vračaru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    26. februar 2024 | 13:27

    Njegove civilne zrtve nisu imale priliku da se lece I pozive toliko godina. Bozja nepravda.

  • Boban

    26. februar 2024 | 05:52

    Ne daj se generale💪

  • Sanela

    26. februar 2024 | 04:07

    A Drzava Srbija cuti i pored cinjenice da je do sada u tom istom zatvoru umrlo par Srpskih zatvorenika, da li se ceka da se to dogodi i sa ovim covekom? Hitno Hagu uputiti protestnu notu i zatraziti da se covek pusti radi lecenje ili da mu se obezbedi svakodnevni medicinski tretman u prisustvu nasih lekara!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA