≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mali Jakov probao limun, a njegova reakcija će vas oduševiti: Ovako slatko ne bi pojeo ni čokoladu

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sad više nije tako buckast, ali sve jede, kaže nam ponosna baka Vesna

  • 0

Samo da je beba sita i pelena puna. Možda zvuči smešno, ali je istina. Ovo je verovatno jedna od najvećih želja novopečenih roditelja, koji su gotovo uvek u grču da li im je bebac dovoljno jeo.

Ne gubite nadu čak i ako vam je beba "nejelica". Video malog Jakova Stanimirovića pokazuje da je sve moguće. Sa 16 meseci bucmasti dečak prvi put je probao limun. Njegova borba sa kiselom voćkom rastopiće vam srce. Iako se na momente vidi da je teško, pa se Jakov i namršti, on vrlo brzo nastavi dalje kao da jede najslađu čokoladu.

Jakov danas više nije bucko, ali jede sve, kaže nam ponosna baka Vesna.

" Jakov najviše voli pečeno pile i domaći hleb i često traži da mu napravim. On uglavnom voli da jede sve", dodaje ona i daje sjajan savet za roditelje:

"Što se tiče mog saveta za uvođenje čvrste hrane kod beba je da ne prate univerzalne tabele, već svoje dete. Ukoliko se dete od pet meseci budi češće tokom noći u odnosu na prethodne nedelje, možda je vreme da probate sa uvođenjem čvrste hrane. I nemojte terati dete da uzme još, jer ono nepogrešivo zna koliko mu je dovoljno. Što se citrus tiče, ovo je sladak snimak, ali se ne preporučuje uvođenje citrusnog voća pre prve godine iako se svi slažemo da su punu vitamina C. I njega uvodite postepeno, obavezno ga dobro operite i pratite da li dete ima alergiju...", poručuje Vesna.

Malom Jakovu želimo da i dalje uživa u hrani, zdravo raste i razvija se, a njegovoj baki da joj srce uvek bude puno kada vidi kako preslatkog unuka ima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA