≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Burno na FPN: Odbijen predlog o povećanju školarine

N. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prošle nedelje izglasan je predlog o povećanju školarine za 15 odsto

  • 1
FPN, Fakultet političkih nauka Printskrin: Google Street View

Na konačnoj sednici Saveta Fakulteta političkih nauka odbijen je predlog o povećanju školarine za 15 odsto koji je izglasan prošle nedelje na sednici Nastavno-naučnog veća Studentskog parlamenta FPN.

Tim povodom Studentski parlament ovog fakulteta oglasio se i lepim vestima obradovao studente kojima se i zahvalio na podršci.

- Drage kolenice i kolege, sa ogromnim zadovoljstvom želimo da vas obavestimo da na inicijativu Studentskog parlamenta Fakulteta političkih nauka, odluka o povećanju školarina nije usvojena sa sednici Saveta Fakulteta političkih nauka! Neizmerno smo zahvalni svim studentima koji su danas podržali našu inicijativu i svojim prisustvom na okupljanju ispred fakulteta pokazali želju, volju i ogroman elan u borbi za prava studenata. Studentski parlament će nastaviti da zastupa prava svih studenata - napisali su.

Student prodekan FPN-a, Andrijana Milivojević, zahvalila se svim studentima, a posebno predstavnicima Vlade Srbije, kao predstavnicima države u Savetu fakulteta, što su podržali studente.

- Na FPN-u je danas održana sednica Saveta fakulteta, na kojoj je bilo reči i o školarini. Sednica je počela u 12 sati, i nakon tri sata diskusije, uspeli smo da izdejstvujemo da do povećanje ne dođe. Rasprava je bila duga, ali uspeli smo zajedno da se povećanje ne desi. Zahvaljujem se predstavnicima studenata, stručnim službama i predstavnicima Vlade, koji su bili tu, oslušnuli naše zahteve i podržali nas -  rekla je za Tanjug student prodekan FPN-a Andrijana Milivojević.

Studenti su, pre sednice Saveta FPN-a, ispred zgrade fakulteta, održali miran protest u organizaciji Evropskog studentskog foruma i Studentskog parlamenta kako bi upravi, ali i celoj javnosti pokazali da su tu i da ne smatraju da bi povećanje školarine bilo preveliko opterećenje.

Ova odluka znači da će cene školarine na Fakultetu političkih nauka biti nepromenjene. Kao i do sada godine će biti 100.000 dinara za smer politikologija. Za smer međunarodne studije i za smer novinarstvo  110.000, dok je smer  za Socijalna politika i socijalni cena 105.000 dinara

Podsetimo, prošle nedelje izglasan je predlog o povećanju školarine za 15 odsto koji je podržalo 58 prisutnih na sednici. Osim 18 glasova predstavnika studenata, protiv se izjasnila samo nekolicina profesora. Međutim konačna odluka danas je donesena u korist studenata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A sta bi hteli

    27. februar 2024 | 16:02

    hocete sa trulom opozicijom da strajkujete neka vas oni izdrzavaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA