Vreme čitanja: oko 1 min.

Zamenik načelnika generalštaba Vojske Srbije obišao 11. pešadijski bataljon u Pančevu

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom obilaska Glišović je sagledao organizaciju života i rada u jedinici i kapacitete za obuku profesionalnog sastava i vojnika na služenju vojnog roka

  • 2
Vojska Srbije, general potpukovnik Želimir Glišović Foto: Ministarstvo odbrane

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović obišao je danas u kasarni "Aerodrom“ u Pančevu 11. pešadijski bataljon Prve brigade kopnene vojske.

Tokom obilaska je sagledao organizaciju života i rada u jedinici i kapacitete za obuku profesionalnog sastava i vojnika na služenju vojnog roka, kao i uslove u kojima se čuvaju tehnička sredstva i ratne materijalne rezerve.

General Glišović je prisustvovao i izvođenju obuke na sredstvima kojima je jedinica opremljena u prethodnom periodu — oklopnim transporterima, protivoklopnim raketnim sistemima i malim izviđačkim letelicama, i uverio se u, kako navodi Ministarstvo odbrane, odličnu osposobljenost instruktora i posvećenost vojnika i starešina na obuci.

U pratnji zamenika načelnika Generalštaba bili su načelnik štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Zoran Dragićević i komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Nasković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Anđela je odlučila da obuče uniformu i čizme, ide na dobrovoljno služenje vojnog roka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    27. februar 2024 | 19:55

    Менекени

  • Srle

    27. februar 2024 | 19:09

    Pretpostavljam da Glišovića pripremaju za Načelnika generalstaba, u zadnje vreme samo njegove aktivnosti pratimo na portalu!?!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA