Vreme čitanja: oko 1 min.

Grad u Srbiji uveo dežurstva zbog požara: Kreću u lov na one koji pale travu i rastinje

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evidentirali su duplo više ppožara nego prošle godine

  • 0
Požar, policija Foto- Ilustracija: Tanjug/AP, Marko Jovanović

Na teritoriji Novog Pazara od početka godine evidentirano je oko 60 požara na otvorenom, što je duplo višGrad u Srbiji uveo dežurstva zbog požara: Kreću u lov na one koji pale travu i rastinjee u odnosu na isti period lane. Kako bi se sprečilo paljenje trave i rastinja, uvode dežurstva.

- U Gradskoj upravi održan je sastanak predstavnika Grada, Štaba za vanredne situacije, komunalne milicije, komunalne inspekcije i Vatrogasno-spasilačke jedinice. Cilj susreta je sprovođenje kampanje čiji je osnovni zadatak sprečavanje paljenja trave i rastinja i izazivanja požara na otvorenom čime se ugrožavaju životi i imovina. Nadležni su najavili dežurstva u cilju sprečavanja nastanka i širenja požara, posebno u danima vikenda - potrvrdjeno je za RINU u Gradskoj upravi grada Novog Pazara.

Komunalna milicija i drugi organi reda ovlašćeni su da fizičkim i pravnim licima, a za nepoštovanje Zakona o zaštiti od požara, izriču kazne.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA