≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor leskovačke bolnice otkrio detalje: Šokiran sam smrću porodilje, znam je od detinjstva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mlada žena umrla je dva dana posle porođaja

  • 11
Trudnica, bolnica Leskovac Foto-kolaž: Shutterstock, bolnicaleskovac.org

Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu izrazio je veliko žaljenje zbog smrti mlade žene koja ja jutros preminula u niškom UKC nakon što joj je u Leskovcu urađen carski rez.

- Mi lekari smo uopšte osetljivi na trudnice i porodilje ali me je ovaj događaj potresao još više jer se radi o ćerki mog dobrog prijatelja koji je medicinski tehničar i radi u Vlasotincu. Radili smo zajedno u tamošnjem Domu zdravlja, devojku znam od detinjstva. Kako sam saznao od svojih saradnika, trudnoća je tekla uredno, urađen je carski rez i odjednom je krenulo jako krvarenje, dobila je krv i krvne derivate ali joj nije bilo bolje, krvna slika joj je i dalje padala. Odlučili smo da je uputimo u Niš gde je nažalost preminula. Kako sam čuo od niških lekara radi se o tzv. TIK - u, opštem krvarenju za koje se ne zna iz kojeg razlog nastupa - kazao je Dimitrijević.

Dodao je da mu je veoma teško ali da se radi o stanju koje je nepredvidivo i koje je i u svetu često.

- Formiraćemo komisiju da ispitaju sve otkako je primljena u našu ustanovu dok nije upućena u Niš. Kako su mi rekli moji ginekolozi, ništa u toj trudnoći nije bilo sporno, devojka je bila zdrava i prava. Porodila se carskim rezom, ujutro joj je krvna slika bila dobra ali su odjednom trombociti počeli da padaju, dobila je tromobocite ali se krvarenje nastavilo zbog čega smo je prebacili u Niš. Iz niške bolnice sam dobio poruku da joj je bolje, međutim jutros je preminula. Lekar sam 32 godine ali kad se ovakve stvari dese morate emotivno da reagujete ko god je u pitanju - zaključio je direktor bolnice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina boli...

    29. februar 2024 | 15:55

    Jedno pitanje za lekare? Zbog čega se radi carski rez ako je trudnoća uredna a trudnica "zdrava i prava"?

  • Vvv

    29. februar 2024 | 15:47

    Sad svaka druga bolest nema objasnjenje !

  • Trs

    29. februar 2024 | 16:30

    Hoce li neko konacno da se ozbiljno ppzabavi zbog cega nam sve vise porodilja ima DIK, sta se dasava sa krvotokom i faktorima koagulacije? Zasto se rade carski rezovi kao usluga i zasto su mlade majke ubedjene da je on bolji i povoljniji od prirodnog porodjaja? Carski rez je operacija i to velika, nista tu nije naivno a ni rutinski.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA